Super program za super ideje

Superste.net je platforma koja okuplja mlade, kreativne, hrabre i odlučne ljude kojima su potrebni podrška, znanje, resursi i saveti kako da svoje aktivističke ideje pretvore u realnost.

Namenjeni su svim mladim ljudima starosti od 16 do 35 godina, sa prebivalištem na teritoriji Srbije.

“Tražimo kandidate i kandidatkinje koji će u periodu realizacije projekta imati između 16 i 35 godina. Sve što vam je potrebno jesu inovativne i nove ideje za projekte iz oblasti kulture, umetnosti ili obrazovanja kojima zajedno možemo da dugoročno doprinesemo razvoju društva. Ako želite da postanete deo sve veće zajednice mladih profesionalaca na pravom ste mestu”, navode u Erste banci.

Superste.net portal nije samo sajt na kome se raspisuju konkursi. Superste.net inicijativa obuhvata različite društveno odgovorne aktivnosti Erste Banke i njenih partnera. To je, pre svega, izvor informacija, znanja i materijalnih resursa, prilika za promociju izuzetnih pojedinaca i grupa koje razvijaju društveno korisne projekte. Ako ste mladi, vredni i imate ideju za koju verujete da bi pomogla da se razvije vaša struka ili vaša zajednica, pratite Superste.net, pronađite konkurs ili neku drugu priliku i postanite deo programa.

Centrifuga je deo Superste.net ciklusa namenjen formalnim i neformalnim grupama koje žele da razviju sopstvene projekte iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja za dugoročni doprinos zajednici. Uspešni takmičari i takmičarke Centrifuge dobijali su materijalne resurse, mentorstvo i podršku zajednice u daljem razvoju projektne ideje.

Klub Superste je tokom 2015. i 2016. godine bio namenjen izuzetnim pojedincima koji su dosadašnjim rezultatima pokazali liderske sposobnosti i koji su, kada su postali deo Superste.net zajednice, dobili resurse koji su im pomogli da predložene ideje dalje razvijaju. U 2017. godini Klub Superste postao je mesto na kome okupljaju stvaraoce sadržaja – mlade ljude koji se bave vizualnim komunikacijama, dizajnom, videom, novinarstvom, društvenim mrežama, intervencijama u prostoru i drugim sadržajima. U 2018. godini odlučeno je da se više posvete grupama i povezivanju dosadašnjih učesnika, kroz programe Centrifuga i Superste+, te se Klub Superste više ne održava.

Superste+ je konkurs koji je prvi put otvoren 2017. godine, i koji je namenjen svim alumnistima i alumnistkinjama Superste programa koji žele da stvaraju novi uticaj i promenu u svojim zajednicama udruženim snagama. Ukoliko ste pobednici Superste programa u godinama 2007 – 2014, polufinalisti Kluba Superste 2015 – 2017. ili polufinalisti Centrifuge 2015 – 2018, i imate ideju koju želite da realizujete sa još nekim iz postojeće Superste zajednice – ovo je konkurs za vas.

Superste+ će se održavati svake druge godine, i sledeći konkurs biće otvoren 2020. godine. Pratite Superste.net platformu, kao i Superste društvene mreže za sve informacije.

Ove programe pokrenula je i realizuje Erste banka.

Izvor: https://www.superste.net/

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here