Održan drugi sajam prevencije u Novom Sadu

0

Na Svetski dan srca 29. septembra 2017. održana je druga Preventijada, sajam prevencije, u Novom Sadu. Organizator je Udruženje Prevent u partnerstvu sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad. 

Ovaj nesvakidašnji sajam okupio je brojne organizacije i institucije koje se bave prevencijom, a posetiocima su ponudili zanimljiv program, aktivnosti i vredne informacije.

Poslednji sajam nevladinih organizacija bio je 2004. godine te smo mi, kao udruženje koje je aktivno u civilnom sektoru, a bavi se prevencijom, odlučili da započnemo novu tradiciju okupljanja organizacija jednom godišnje, objasnio je ideju Preventijade gospodin Nebojša Đurasović, predsednik Udruženja Prevent i dodao da mu je izuzetno drago što nevladin sektor ima dobru saradnju sa institucijama što se i moglo videti u petak na platou između studentskih domova Veljko Vlahović i Slobodan Bajić.

Zahvaljujem se svima koji su se odazvali pozivu i učestvovali, a nadam se i da je svim posetiocima bilo zanimljivo, izjavio je Đurasović.

Preventijada je jedan od brojnih programa namenjenih mladima koje je ove godine podržala Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za mlade za 2017. godinu.

I. Jovanović

Foto: Marina Pešić

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.