Održan drugi sajam prevencije u Novom Sadu

0

Na Svetski dan srca 29. septembra 2017. održana je druga Preventijada, sajam prevencije, u Novom Sadu. Organizator je Udruženje Prevent u partnerstvu sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad. 

Ovaj nesvakidašnji sajam okupio je brojne organizacije i institucije koje se bave prevencijom, a posetiocima su ponudili zanimljiv program, aktivnosti i vredne informacije.

Poslednji sajam nevladinih organizacija bio je 2004. godine te smo mi, kao udruženje koje je aktivno u civilnom sektoru, a bavi se prevencijom, odlučili da započnemo novu tradiciju okupljanja organizacija jednom godišnje, objasnio je ideju Preventijade gospodin Nebojša Đurasović, predsednik Udruženja Prevent i dodao da mu je izuzetno drago što nevladin sektor ima dobru saradnju sa institucijama što se i moglo videti u petak na platou između studentskih domova Veljko Vlahović i Slobodan Bajić.

Zahvaljujem se svima koji su se odazvali pozivu i učestvovali, a nadam se i da je svim posetiocima bilo zanimljivo, izjavio je Đurasović.

Preventijada je jedan od brojnih programa namenjenih mladima koje je ove godine podržala Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za mlade za 2017. godinu.

I. Jovanović

Foto: Marina Pešić

 

Prethodni postPogledajte snimak retke bele žirafe
Sledeći postNovosađani mozaikom od čepova oborili Ginisov rekord

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.