Jon Bon Jovi otvorio još jedan restoran gde siromašni dobijaju besplatan obrok

Američki rock pevač Bon Jovi deluje u zajednici pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. S ljubavlju svog srca i duše otvorio je fondaciju Jon Bon Jovi Soul, koja nastoji “prekinuti ciklus siromaštva, gladi i beskućništva”. Jedan od projekata ove organizacije je i otvaranje kuhinje JBJ Soul, u kojoj najsiromašniji mogu besplatno jesti.

Prvi ovakav restoran otvoren je u oktobru 2011. godine u New Jersey-u u kome je rođen Bon Jovi. Drugi restoran je otvoren 2016. godine, u području koji je nastradao od udara uragana Sendi.

“Naša misija je oduvek bila da utičemo na pozitivne promene i da se bavimo pitanjima gladi i beskućništva”. Na našem meniju nema cena. Dakle, ako ste u mogućnosti vi ćete učestvovati u našem radu: možete da brišete stolove, perete sudove ili radite u našim baštama. Oni koji su u mogućnosti mogu da ostave 20 dolara, dok oni koji nemaju sredstava mogu da jedu besplatno, a kasnije mogu da volontiraju u kuhinji. Prema podacima 51 odsto obroka je plaćeno donacijama, a preostalih 49 odsto je pokriveno dobrovoljnim radom. Moto restorana je zbog toga: ‘Svi su dobrodošli za naš sto!’. dodao je Bon Jovi. Rezervacija ne postoji. Kako ko dođe, tako se seda po redu pa možete da dobijete mesto pored potpunog stranca, što doprinosi toploj i prirodnoj atmosferi”, dodao je Bon Jovi.

Na meniju su uvek tri glavna jela, inspirisana američkom kuhinjom, a meni se menja svakih 10 dana. Prvo jelo se sastoji od supe ili salate. Glavno jelo se pravi sa belim ili crvenim mesom ili ribom, ali dostupne su i vegetarijanske opcije. Na kraju tu je desert, koji se razlikuje od sezone. Obroci su pripremljeni od organskih sastojaka uzgojenih u bašti restorana, koji je vlasništvo nevladine organizacije.

Pored restorana sa besplatnim obrocima, Fondacija Jon Bon Jovi je izgradila i domove za beskućnike, mlade ljude i ratne veterane. Ovaj fond koji su osnovali pevač i njegova supruga ima jasnu misiju, a to je “prekinuti krug gladi, siromaštva i beskućništva i to razvijanjem partnerstva, kreiranjem programa i obezbeđivanjem bespovratnih sredstava za podršku inovativnim društvenim organizacijama”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here