Namirnica koja može doprineti gubitku kilograma

Foto: pixabay

Osim što moramo da izbegavamo određene namirnice, neke bi mogle doprineti postizanju naših fitnes ciljeva

Ako pokušavamo da smršamo, verovatno znamo da je ishrana veoma važna. Međutim, osim što moramo da izbegavamo određene namirnice, neke bi mogle doprineti postizanju naših fitnes ciljeva.

Nutricionista Guna Bilande otkrila je jednu takvu namirnicu koja nam može pomoći da smršamo i obuzdamo apetit, prenosi Index.hr.

Grčki jogurt je prepun je proteina, probiotika i esencijalnih hranljivih materija i ima jedinstvenu kombinaciju svojstava koja ga čine odličnim za kontrolu težine – rekla je ona za „Gloucestershire Live.“.

Ona je ukazala na studiju iz 2021. koja se bavila efektima mlečnih proizvoda na nivo šećera u krvi nakon obroka.

„Rezultati ove studije su ništa manje nego izvanredni. Grčki jogurt, kada se konzumira sa ugljenim hidratima, dokazano značajno smanjuje glikemiju posle obroka i smanjuje apetit, zahvaljujući visokom sadržaju proteina“, objasnila je ona.

Bogat je proteinima i sadrži samo 72 kalorije po porciji

Osim toga, grčki jogurt je ukusna užina koja može povećati osećaj sitosti, smatra nutricionista. „Proteini su ključni. Bogat sadržaj proteina u grčkom jogurtu ne samo da pojačava osećaj sitosti, već i pomaže u regulisanju apetita tokom celog dana“, dodala je ona.

Ova namirnica se može konzumirati samostalno ili dodati drugim jelima.

Počnite tako što ćete uključiti porcije grčkog jogurta, otprilike 150 do 200 grama, u svoje dnevne obroke. Eksperimentišite sa različitim kombinacijama ukusa i receptima kako biste stvari učinili održivim. Vremenom ćete primetiti da vam se gladi smanjuju, a gubitak težine postaje sve dostupniji. Osim toga, grčki jogurt je bogat proteinima i sadrži samo 72 kalorije po porciji (100 grama) – zaključila je Bilande.

Izvor: vesti-online.com

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here