Večeras počinje Beovizija

Prvo polufinale Beovizije startuje večeras, a mnogi izvođači su se nameračili da baš oni budu novi predstavnici na Evroviziji.

U glasanju učestvuje odabrani žiri RTS-a, ali naravno i publika, koja će to raditi putem sms poruka.

Ipak, reklo bi se da su devojke iz grupe “Hurricane” već stekle status favorita, zajedno sa jutjuberom Andrijom Jo, čije učestvovanje je i najveće iznenađenje ove godine.

Članice grupe “Hurricane” Snaja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić kažu da su veoma uzbuđene i ističu da su im svi kandidati zdrava konkurencija. One su juče promovisale pesmu “Hasta la vista” koju će izvesti druge polufinalne večeri.

Mi samo radimo na sebi i daćemo svoj maksimum kada je nastup u pitanju. Nadamo se da ćemo proći u finale, a ko će biti pobednik Beovizije to će, naravno, odlučiti publika. Ne treba ništa očekivati unapred, videćemo na kraju kakva je situacija – složno su odgovorile i dodale kako su se naporno pripremale.

Koreografija nije nimalo naivna, već mesec dana smo je svakodnevno pripremale. To će sve da se zaokruži dobrim kostimima, ali ne smemo ništa da otkrivamo unapred – kažu atraktivne devojke i naglašavaju da postoji mogućnost da pesma bude izvedena na engleskom.

Najveće iznenađenje na večerašnjoj Beoviziji jeste učešće mladog jutjubera koji otkriva zašto se prijavio.

Ovo je veliki izazov za mene, ali i velika šansa da pokažem šta umem. Iskoristiću to na najbolji mogući način i potrudiću se da budem najbolji, što mogu baš zbog nedostatka iskustva – kaže Andrija i otkriva da će njegov nastup biti drugačiji.

– Izgledaće spektakularno! Imam najjači tim koji radi na tome i jedva čekam da vidite. Na sve učesnike gledam kao na konkurenciju jer ne znam od koga šta mogu da očekujem. Ja se svakako trudim da za sebe budem najbolji.

Mnogi smatraju da prednost pred glasovima publike imaju Neda Ukraden i Bane Mojićević, koji su ostvarene muzičke zvezde i imaju veliki broj fanova. Pevačica je u više navrata istakla da to ne smatra ni prednošću, ni manom jer je važno da li će njena pesma doći do srca publike. Bane se nada najboljem mogućem plasmanu jer je pesmu radio za potrebe ove muzičke smotre.

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika Beovizije 2020. Publika i stručni žiri će svojim glasovima, po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 65. izboru za najbolju pesmu Evrope u Roterdamu. Prvo polufinale je večeras, drugo sutra, a finale u nedelju.

Izvor: srbijadanas.com

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here