Živa biblioteka u Novom Sadu „Razgovaraj sa knjigom, pročitaj ljude“

0

U subotu, 9. decembra od 15h do 20h BalkanIDEA NoviSad poziva vas da posetite „Živu biblioteku“ koja će se održati u Kulturnom centru Lab (dr Hempta 2).

Živa biblioteka funkcioniše baš kao prava biblioteka, gde čitaoci dolaze da pozajme “knjigu” na određeno vreme. Postoji jedna razlika: knjige u Živoj biblioteci su ljudi, i knjige i čitaoci imaju priliku da uđu u pravi dijalog. Knjige u Živoj biblioteci su ljudi koji predstavljaju grupe koje su često meta predrasuda i stereotipa i koji su često žrtve diskriminacije, predrasuda i socijalne ekskluzije. U ovoj biblioteci, knjige ne samo da mogu da pričaju, već mogu i da odgovaraju na pitanja čitalaca, a mogu i da postavljaju pitanja i da uče.

Posetite “Živu biblioteku”, iznajmite “živu” knjigu i suočite se sa svojim predrasudama i stereotipima.

BalkanIDEA Novi Sad je omladinska organizacija civilnog društva koja se bavi izgradnjom kapaciteta I aktivnim učešćem mladih u društvu, čiji rad je zasnovan na principima jednakosti, neformalnog obrazovanja, volonterizma i interkulturalnog učenja sa fokusom na pojedince i organizacije na Balkanu I u Evropi.

Ovaj događaj je deo projekta “Razgovaraj sa knjigom, pročitaj ljude” podržanog od strane uprave za sport i omladinu grada Novog Sada i Evropske prestonice mladih 2019 (OPENS).

Prethodni postUskoro treći Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival
Sledeći postPreko 30 dizajnera izložilo svoje unikatne jelke u Beogradu i Novom Sadu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.