Otvorene prijave za PDP XI radionice

PDP konferencija i ove godine organizuje čak 8 radionica iz različitih oblasti za sve one koji žele da steknu dodatne veštine i primene svoje znanje u praksi. Ovogodišnje radionice biće održane od 10. do 14. oktobra, i to na dve lokacije, u Kulturnoj stanici Svilara i u dvorcu Eđšeg.

Polaznici radionica će se susresti sa vrsnim ekspertima iz kreativne industrije i dobiti priliku da se bave portretnom fotografijom koristeći raspoloživo prirodno osvetljenje sa austrijskim fotografom Wolfgangom Bohusch-om, dizajniranjem fontova i kaligrafijom sa italijanskom dizajnerkom Valentinom Casali, kreiranjem “iskrenog brenda” sa Tamarom Maksimović, dizajnom karaktera za mobilne igre sa kompanijom Mad Head, ali i da učestvuju u konstrukciji paviljona “Absorption” sa Markom Oljačom i Monikom Mađar i time istinski doprinesu kreiranju ovogodišnje konferencije!

Pored ovih radionica, studenti i mladi autori koji ove godine dolaze u Novi Sad na PDP konferenciju iz cele zemlje i regiona moći će da odaberu i radionicu o kreiranju analognih kolaža od kojih će praviti rizografije sa Nikolom Rajićem i Manetom Radmanovićem ili da saznaju kako se dizajnira karakter i kreira kratka animacija. Novoj fikciji, super štosu ili efektu u programu naučiće ih Vanja Vikalo aka Linnch – ilustrator i animator, prepoznatiljiv po svom upečatljivom stilu, a kako transformisati pokradene slike u koncept koji komunicira i u originalnu grafičku kompoziciju moći će da saznaju od jednih od vodećih evropskih dizajnera u svetu posterske forme – Xaviera Ernija iz Neo Neo studija iz Švajcarske! Mesta na radionicama su ograničena, a više informacija o načinu prijave možete pronaći ovde.

Za sve one koji bi voleli da prisustvuju konferenciji, ali nisu iz Novog Sada, PDP je ove godine kreirao posebne pakete za učesnike iz drugih mesta!

Želeći da pomognu posetiocima i učine im ovo izdanje konferencije pristupačnijim, organizatori će obezbediti smeštaj za sva 4 dana, akreditacije i prisustvo na samoj konferenciji, poklon paket i hostovanje, odnosno jednu osobu iz tima koja će biti zadužena da posetiocima obezbedi jedinstven doživljaj PDP-a i Novog Sada. Cena paketa, obuhvatajući sve ove stavke za 4 dana, iznosi 100 evra, a više informacija kao i formular za prijavu možete pronaći ovde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here