Novi Sad deo svetske kampanje “Podrži. Ne kažnjavaj”

Udruženje “Prevent” 26. juna 2017. godine u Novom Sadu od 10 do 13 h ispred Studentskog doma „Slobodan Bajić“  sprovešće javnu akciju pod sloganom  “Podrži. Ne kažnjavaj”.

Globalna kampanja “Podrži. Ne kažnjavaj” 26. juna održaće se u preko 150 gradova širom sveta, a inicijator je IDPC mreža sa sedištem u Londonu.  Ove godine globalna kampanja se organizuje peti put, a zahvaljujući Udruženju „Prevent“ Novi Sad je treću godinu zaredom uključen u akciju.

Posetioci će moći da se fotografišu u selfie kabini, a na fotografijama će se nalaziti poruka „Podrži. Ne kažnjavaj“, da se informišu o akciji i razgovaraju sa članovima Udruženja „Prevent“ i uzmu promotivni edukativni materijal.

Svetska kampanja “Podrži. Ne kažnjavaj” širi sledeće ključne poruke:
– sistem kontrole droga ne deluje i potrebna mu je reforma ,
– ljude koji koriste drogu ne treba više kriminalizovati,
– ljude koji su uključeni u promet droge na najnižem nivou, posebno zbog teške ekonomske situacije ili one koji su na to naterani silom, ne treba kažnjavati drakonskim kaznama,
– smrtnu kaznu nikada ne treba primenjivati kod prekršaja vezanih za drogu,
– politike prema drogama u narednoj dekadi treba usredsrediti na zdravlje i programe smanjenja štete,
– do 2020. godine, 10% resursa koji se u svetu izdvajaju za politike prema drogama treba uložiti u javno zdravlje i programe smanjenja štete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here