Nakon što je prošlim pobedio Bouvija i Radiohead, Skepta ovog meseca izbacuje novi album

Jedan od najpopularnijih svetskih repera Skepta najavio je novi album „Ignorance Is Bliss“, koji će biti dostupan na svim platformama od 31. maja. Londonski muzičar i aktivista, koji u julu stiže na EXIT festival, objavio je svoj poslednji, četvrti po redu studijski album „Konnichiwa“ još 2016. godine.  Za njega je dobio odlične kritike i između ostalog i Mercury nagradu, pobedivši muzičke veličine kao što su  David Bowie, Radiohead i Kano. Već naredne 2017. godine Skepta je izbacio i EP sa šest numera pod imenom „Vicious“, dok će na dugoočekivanom studijskom albumu predstaviti 13 novih numera.

Još uvek nije poznato ko će biti saradnici na novom izdanju, a jedino što je najavljeno jeste omot albuma koji predstavlja kolaž fotografija sa temperaturnim filterom, čiji je autor Manu S. Pillai. Na fotografijama koje podsećaju na polaroid je i sam umetnik kako drži svoje dete, pa mnogi očekuju da će bar jedna od novih pesama biti o njegovom svežem roditeljskom iskustvu.

Skepta nije puno otkrio o albumu i pesmama, ali je preko društvenih mreža zahvalio menadžmentu jer mu je omogućio da realizuje svoje ideje i da se kreativno izrazi. Originalno je album trebalo da se zove SkLEVEL, a zašto se muzičar opredelio za novo ime – saznaćemo 31. maja.

Britanski muzičar je jedan od najpoznatijih predstavnika “grime” žanra, a kao nosilac Mercury, BRIT, BET, MOBO i NME nagrada, i jedan od najuticajnijih. Pored muzičkog umeća, proslavio se i svojim aktivizmom, kao jedan od najistaknutijih boraca protiv rasizma.

Nove Skeptine numere će među prvima moći da čuje publika Exita, na koji popularni muzičar stiže 4-7. jula, a uz njega će na festivalu nastupiti i The Cure, Greta Van Fleet, The Chainsmokers, DJ Snake, Solomun, Desiigner, Amelie Lens, Boris Brejcha i brojni drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here