Zatvoren drugi “Novosadski Winter Fest”

0

Drugi po redu “Novosadski Winter Fest” zatvoren je sinoć nastupima horova “Solniški” i “La La studio”, kao i nastupom DJ Sabore.

Od 23. novembra do 29. decembra, Novosađani i svi posetioci Novog Sada, mogli su da uživaju u svakodnevnom programu na Trgu slobode. Na raspevanoj jelki nastupilo je 35 horova, a svakog vikenda slušali smo novosadske bendove i DJ-ejeve.

Posetioci su uživali i u kuvanom vinu, kuvanoj rakiji, tradicionalnim slatkišima i gurmanlucima, i imali priliku da kupe različite rukotvorine, novogodišnje ukrase, poklone, nakit, suvenire u drvenim kućicama.

I ove godine, novosadskim ulicama ponovo je vozio fijaker i bio jedna od najvećih atrakcija festivala.

U saradnji sa različitim udruženjima i ustanovama, sakupljani su zajedno sa posetiocima donacije za “Novogodišnju trpezu za beskućnike”, slatkiše za novogodišnje paketiće namenjene deci sa Kosova, a štićenici domova su imali svoju humanitarnu kućicu u kojoj su prodavali svoje proizvode. Festival su posetili i štićenici Dečijeg sela iz Sremske Kamenice, Prihvatilišta za beskućnike u Futogu i Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku, i uživali u prazničnoj atmosferi.

Organizovan je i Dan kućnih ljubimaca, besplatno fotografisanje sa Deda Mrazom, nagrađeno putovanjem najlepše pismo napisano Deda Mrazu i uživali smo u nekoliko pozorišnih predstava.

Na panoima na Trgu slobode posetioci su mogli da vide najlepša dela iz novosadskih galerija, kao i izložbe novosadskih fotografa. Novosađanima smo predstavili i putujuću izložbu “Tolerancija” Mirka Ilića koju je otvorio ambasador SAD, Kajl Skat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.