Sve je spremno za novogodišnji spektakl u Evropskoj prestonici kulture

Novi Sad, Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, u novogodišnjoj noći promeniće svoj izgled uz pomoć svetlosno-vizuelne produkcije i senzacionalnog vatrometa! Umetnički koncept dočeka predstojeće 2018. godine poveren je autorskom timu reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika pred kojima je zadatak da u novogodišnjoj noći oživi centar Novog Sada. Tačno u ponoć doživećemo pravi kraljevski vatromet iznad Novog Sada jer nam доček na Trgu slobode donosi audio-vizuelni spektakl u režiji NJ.K.V. Princa Đorđa i američkog pirotehničkog eksperta Majka Noksa koji su zajedno osmislili dosad najveći vatrometni spektakl u Srbiji! Rediteljka umetničkog koncepta, Margaret Taboroši zadužena je da režira ovaj vizuelni performans, scenografiju inspirisanu energijom crvene boje postaviće scenograf Dragana Vilotić, a za magiju svetlosnih efekata biće zadužena Milica Stojšić.

Fondacija Novi Sad 2021 kao organizator predstojeće novogodišnje proslave pokloniće Novosađanima i gostima Novog Sada doček sa najraznvrsnijim umetničkim programom, kada će na četiri lokacije nastupiti više od 50 izvođača. Na glavnom novosadskom trgu u 20:21h biće upriličen DJ Warm up NY party, u 21:45h nastupiće Darko Rundek uz sjajna i raznovrsna scenska događanja, autorsko svetlo i video projekciju. U 23:30h sa glavne bine oriće se brojni hitovi Plavog orkestra dok će u 01:00h  nastupiti uvek energični sastav S.A.R.S. Na Trgu republike, već od podne očekuju se koncerti bendova najrazličitijih žanrova, kao što je britanski rokenrol zvuk benda Gift, nesvakidašnji zvuk afro-popa benda JeuNS, jazz-teatar, fusion, rock i eksperimental sastava Čičini čvorci i mnogi drugi. Muzičku čaroliju na Trgu Republike obojiće i lokalni autentični restorani sa svojom gastronomskom ponudom, kao i lokalni proizvođači zanatskog piva i  domaćih vina sa Fruške Gore.

Ljubitelji elektronske i rep muzike uživaće i ove godine uz neke od najboljih domaćih i stranih izvođača u Studiju M kada će na velikoj Re:Shape NYE žurci na dve bine nastupiti ukupno dvanaest izvođača. Rave Beats bina predstaviće ekskluzivno u Novom Sadu DJ zvezdu Džona Akvavivu, dok će CAKE Beats bina ugostiti vođu najtvrđeg trep talasa na Balkanu, Krešu Bengalku. Na Rave Beats bini očekuju nas i nastupi odabranih regionalnih izvođača kao što su Kristijan Molnar, Aleksandre Duende, Dark Angel i Smt#ng, dok će osnivači jedne od najpopularnijih klupskih hip-hop večeri u Srbiji, CAKE Beats na svojoj bini, uz Krešu Bengalku i DJ VRH-a predstaviti najpoznatija imena regionalne i domaće i hip-hop scene kao što su Fat Gold, pizzaboi., Pushta G i Rasheed & Yeah Left.

Slavlje za mališane počeće 31. decembra u 11 časova u Dunavskom parku kada će program otvoriti plesni studio „Dance revolution“. Dinamični i zabavni mjuzikl će predstaviti kreativni studio „Čarolija“, nakon koga će nastupiti višestruko nagrađivani novosadski dečiji hor „Zvončići“. Interaktivni koncert „Avanture Leteće Gitare“ Branimira Rosića napraviće savršen uvod za dolazak Deda Mraza koji će se, u organizaciji dramskog kluba „Teatrilo“, obratiti deci, nakon čega će uslediti crtanje po specijalno napravljenoj statui za ovu priliku i mnoga iznenađenja.

Povodom organizovanja dočeka Nove godine na Trgu slobode i Trgu Republike u Novom Sadu određuje se privremena zabrana saobraćaja u ulicama Njegoševoj, Miloša Hadžića, Trifkovićevom trgu, Đure Jakšića, Nikolajevskoj, Svetozara Miletića, Grčkoškolskoj, Zlatne grede (od Pašićeve do Daničićeve), Grozde Gajšin, Natoševićevoj, Nikole Pašića (od Grčkoškolske do Skerlićeve), Modene, Ilije Ognjanovića, Trg Republike, Daničićeva, Kosovska i Šumadijska (od Ulice Aleksandra Tišme do Daničićeve ulice) koja važi od 31. decembra 2017. godine od 11.00 časova do 1. januara 2018. godine do 4.00 časa. Semafori u široj zoni centra Grada Novog Sada u noćnim satima 31. decembra 2017. godine do 1. januara 2018. godine radiće u režimu za dane vikenda, odnosno biće ukinut režim žutog trepćućeg svetla.

U svim ulicama užeg centra grada (pešačke zone) zabranjuje se ulazak vozilima sa važećim odobrenjem, osim vozila organizatora manifestacije, javnih komunalnoh preduzeća i prioritetnih vozila. Javno preduzeće „Parking servis“ privremeno će zatvoriti parking garažu iza zgrade SNP-a koja će biti korištena za potrebe parkiranja vozila organizatora i gostiju, kao i parking na Trgu Republike kod ulaza u pešačku zonu od 31. decembra 2017. godine u 8.00 časova do 1. januara 2018. godine u 4.00 časa. Privremeno će biti uklonjeni zaštitni stubići pešačke zone u Njegoševoj ulici i Ulici Mite Ružića za potrebe službe hitne pomoći i vatrogasne službe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here