Demofest otvorio konkurs za demo bendove

Jubilarni deseti Demofest održaće se u Banjaluci u julu mesecu, a kako je ovaj festival posvećen demo bendovima, otvoren je i konkurs za njih.

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, ove godine održaće se jubilarni deseti put. Kao i do sada, najveći deo programa posvećen je demo bendovima i upravo je raspisan konkurs za učešće mladih snaga na jubilarnom Demofestu. Konkurs je otvoren do 15. marta, a rezultati će biti poznati u junu kada će biti obelodanjena imena ovogodišnjeg žirija.

Organizatori su proteklih godina uložili više od 140.000 evra kroz razne nagrade u razvoj muzičke regionalne scene. Ovaj festival ima nekoliko hiljada prijatelja u demo bendovima širom ex-Yu. Skoro da ne postoji muzičar u regionu koji je ostvario uspeh, a da nisu zapevali zajedno. U vreme Demofesta Banja Luka, tokom tri dana, postaje prestonica demo bendova.

Ko se može prijaviti?

Svi koji sviraju rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardcore punk, hardcore punk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i svih ostalih 900 vrsta metala i drugih muzičkih pravaca.

Kako se prijaviti?

Potrebno je poslati: detaljno ispunjenu Prijavu koja se nalazi na zvaničnom sajtu www.demofest.org, detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom delu (skeniranu ili fotografisanu), dve pesme u MP3 formatu, fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu veću od 900×600 px, tekstove pesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu.

Napomena: Svaki bend koji pošalje prijavu na svoju Facebook stranicu dužan je postaviti status: “I ja sam se prijavio na Demofest!” uz tagovanje stranice Demofesta.

Od svih prijavljenih u vreme trajanja konkursa, koji će biti otvoren do 15. marta, žiri će izabrati najbolje, najtalentovanije, one koji imaju šta da kažu i pokažu, a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog leta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko nagrada u iznosu od nekoliko hiljada evra ili neki od instrumenata. Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova.

Osnovni uslov (da bi žiri uopšte uzeo prijavu demo benda u razmatranje) je da bend nema nema izdat album od strane izdavačke kuće, niti potpisan ugovor sa izdavačkom kućom koja je registrovana na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here