Demofest otvorio konkurs za demo bendove

Jubilarni deseti Demofest održaće se u Banjaluci u julu mesecu, a kako je ovaj festival posvećen demo bendovima, otvoren je i konkurs za njih.

0

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, ove godine održaće se jubilarni deseti put. Kao i do sada, najveći deo programa posvećen je demo bendovima i upravo je raspisan konkurs za učešće mladih snaga na jubilarnom Demofestu. Konkurs je otvoren do 15. marta, a rezultati će biti poznati u junu kada će biti obelodanjena imena ovogodišnjeg žirija.

Organizatori su proteklih godina uložili više od 140.000 evra kroz razne nagrade u razvoj muzičke regionalne scene. Ovaj festival ima nekoliko hiljada prijatelja u demo bendovima širom ex-Yu. Skoro da ne postoji muzičar u regionu koji je ostvario uspeh, a da nisu zapevali zajedno. U vreme Demofesta Banja Luka, tokom tri dana, postaje prestonica demo bendova.

Ko se može prijaviti?

Svi koji sviraju rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardcore punk, hardcore punk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i svih ostalih 900 vrsta metala i drugih muzičkih pravaca.

Kako se prijaviti?

Potrebno je poslati: detaljno ispunjenu Prijavu koja se nalazi na zvaničnom sajtu www.demofest.org, detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom delu (skeniranu ili fotografisanu), dve pesme u MP3 formatu, fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu veću od 900×600 px, tekstove pesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu.

Napomena: Svaki bend koji pošalje prijavu na svoju Facebook stranicu dužan je postaviti status: “I ja sam se prijavio na Demofest!” uz tagovanje stranice Demofesta.

Od svih prijavljenih u vreme trajanja konkursa, koji će biti otvoren do 15. marta, žiri će izabrati najbolje, najtalentovanije, one koji imaju šta da kažu i pokažu, a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog leta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko nagrada u iznosu od nekoliko hiljada evra ili neki od instrumenata. Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova.

Osnovni uslov (da bi žiri uopšte uzeo prijavu demo benda u razmatranje) je da bend nema nema izdat album od strane izdavačke kuće, niti potpisan ugovor sa izdavačkom kućom koja je registrovana na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.