Prijave za Forum socijalnih inovacija 2019 još samo danas

0

Smart kolektiv vas poziva da nam se pridružite na šestom Forumu socijalnih inovacija. SIF2019 će biti održan 30. i 31. maja 2019. godine u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu (Skender-begova 51).

Prema izveštaju Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta u Evropi posluje 2.8 miliona socijalnih preduzeća koja zapošljavaju 19.1 miliona ljudi. Socijalni preduzetnici i njihovi zaposleni razvijaju održiva biznis rešenja za globalne i lokalne izazove i doprinose stvaranju boljeg društva kroz razvoj inkluzivnije i cirkularne ekonomije.

SIF2019 stavlja u fokus socijalne preduzetnike i organizacije koje su razvile održive i uspešne modele socijalnih inovacija širom regiona Jugoistočne Evrope u oblasti zelene ekonomije, poljoprivrede, inkluzije i zapošljavanja mladih. Zajedno sa njima razgovaraće se kako razviti održive biznise i koje su najbolje prakse u podržavanju i finansiranju socijalnih inovacija kroz sektore. Sa ključnim akterima socijalne ekonomije iz Regiona, biće razmotrena brojna ključna pitanja: Koliko se razvio ekosistem za socijalnu ekonomiju u prethodnih 5 godina? Kako zajedničkim snagama svi sektori mogu da doprinesu podsticajnijem okruženju za rast socijalnih preduzeća?

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Forumom za odgovorno poslovanje. SIF2019 se održava kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Partneri konferencije su Euclid mreža i Social Impact Award Serbia.

Iskoristite priliku da upoznate uspešne socijalne inovatore, podelite svoja iskustva i učestvujete u razvoju podsticajnijeg okruženja za razvoj socijalne ekonomije. Postanite deo zajednice od preko 600 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora iz 16 zemalja, koji su učestvovali na SIF-u tokom prethodnih 5 godina.

Učešće na glavnom programu konferencije 30. maja je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Rezervišite svoje mesto na vreme. Drugi dan konferencije je namenjen sastancima regionalnih i evropskih mreža.

Program konferencije možete preuzeti OVDE.

Rok za registraciju je 28.maj, a prijavni formular se nalazi na ovom LINKU.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte kancelariju Smart kolektiva putem mejla office@smartkolektiv.org ili telefona: +381 11 2659 700.

 

Prethodni postKonkurs povodom Nacionalnog dana davanja otvoren do 5. juna
Sledeći postKonkurs “Prvi kadar” za one koji žele da posete filmske festivale

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.