Konkurs povodom Nacionalnog dana davanja otvoren do 5. juna

0

Nacionalni dan davanja je ustanovljen na inicijativu Srpskog filantropskog foruma, a obeležava se 9. oktobra – na dan rođenja Mihajla Pupina, velikog srpskog inovatora i filantropa koji je doprineo razvoju svoje zemlje i čovečanstva.

Svrha uspostavljanja ove manifestacije je da se promoviše kultura davanja, da se skrene pažnja javnosti na neki problem u društvu i da se prikupe sredstva za sistemsku podršku odabranom društvenom problemu.

O pozivu

Cilj ovog otvorenog poziva je uključivanje lokalnih organizacija civilnog društva, udruženja i fondacija u kampanju povodom Nacionalnog dana davanja, a sve u cilju promocije filantropije, kulture davanja kao i rasta filantropskih davanja, razvoja međusktorskih partnerstava na lokalu, podizanja nivoa transparentnosti i poverenja građana i razvoja filantropske infrastrukture u Srbiji.

Nacionalni dan davanja 2018

Prve godine, podržan je razvoj inovacija i obrazovanja – doniranjem za nabavku najsavremenijeg spektrometra za Istraživačku stanicu Petnica u vrednosti od 4 miliona dinara. Uz prisustvo velikog broja donatora, predstavnika medija, članova Koalicije za dobročinstvo, USAID-a i predsednice Vlade Republike Srbije, krajem aprila ove godine, Istraživačkoj stanici Petnica je i zvanično uručen spektrometar.

Više informacija o rezultatima prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja potražite na ovom linku .

Nacionalni dan davanja 2019

Nakon serije konsultacija donatora, članica Srpskog filantropskog foruma i predstavnika organizacija civilnog društva, doneta je odluka da ostanu u znaku obrazovanja, inovacija i ulaganja u znanje i da tema Nacionalnog dana davanja 2019 bude unapređenje uslova osnovnoškolskog obrazovanja širom Srbije što podrazumeva nabavku inovativnih nastavnih sredstava koja će poboljšati kvalitet nastave i omogućiti đacima da stiču znanja u korak sa savremenom tehnologijom.

Takođe kako bi ovogodišnji Nacionalni dan davanja uključio još veći broj zainteresovanih aktera, doneta je odluka o kreiranju otvorenog poziva za organizacije partnere Nacionalnog dana davanja koje žele da doprinesu razvoju kulture davanja u svojim lokalnim zajednicama.

Nacionalni dan davanja je inicijativa Srpskog filantropskog foruma sa misijom razvoja kulture davanja u Srbiji. Srpski filantropski forum sprovodi inicijativu u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanja koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Kompletan tekst konkursa i prijavni formular, preuzmite na ovom linku.

Izvor: Srpski filantropski forum 

Prethodni postOtvorena radionica i koncert tambure u Američkom kutku
Sledeći postPrijave za Forum socijalnih inovacija 2019 još samo danas

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.