Marina Mićanović održala reviju za obnovu srpske crkve u Njujorku

NEW YORK, NY - APRIL 24: Designer Marina Micanovic attend the St. Sava Fundraising Fashion Show at Domenico Vacca Club New York on April 24, 2017 in New York City. (Photo by Rob Kim/Getty Images for St. Sava)

Modna dizajnerka Marina Mićanović krajem aprila učestvovala je u dobrotvornom projektu za obnovu Crkve Sveti Sava u Njujorku. Marina je u u prethodne dve godine održala zapažene revije na Njujorškoj nedelji mode, nakon čega je usledio poziv da učestvuje na humanitarnoj reviji za obnovu crkve koja je izgorela u požaru prošle godine. Ovo prelepo zdanje bilo je jedno od prepoznatljivih obeležja grada, pu su se oko njegove obnove okupili, ne samo predstavnici srpske zajednice, nego i drugi stanovnici Njujorka.

– Srećna sam što sam mogla da dam svoj doprinos ovoj akciji. Divno je organizovati reviju na nekoj vrhunskoj modnoj manifestaciji poput onih koje sam imala na New York Fashion Week, ali učešće na ovakvom događaju mi zaista ispunjava srce. Organizatori mi kažu da su zadovoljni efektima i da će nastaviti sa prikupljanjem sredstava. Vratila sam se prepuna utisaka. Inače, Njujork je grad u koji planiram da se definitivno preselim krajem godine i tamo se uvek osećam kao da sam stigla kući – objašnjava Marina Mićanović.

NEW YORK, NY – APRIL 24: A model walks the runway during the St. Sava Fundraising Fashion Show at Domenico Vacca Club New York on April 24, 2017 in New York City. (Photo by Rob Kim/Getty Images for St. Sava)

Revija je održana u ekskluzivnom prostoru Domenico Vacca na Menhetnu, a po njenom završetku je pokrenuta aukcija. Marina je za potrebe aukcije poklonila komade iz svoje kolekcije koji su ponuđeni na prodaju, a prikupljena sredstva su donirana Crkvi Sveti Sava.

Ovom događaju su podršku pružile i brojne čuvene kompanije, među kojima su Estee Lauder, Calvin Klein, Bloomingdales…

U novoj kolekciji Marine Mićanović dominiraju bela, crna i roze boja. Materijali su prirodni, a najviše je zastupljena svila. Modele odlikuju elegancija i pročišćene forme, ležernost, lepršavost i mekoća. Prisutni su geometrijski detalji karakteristični za Marinu Mićanović, kao i kombinacija nežnih i mekanih materijala sa kožnim aplikacijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here