Smršajte uspešno uz savete nutricionista

Slažemo se da je već dosta toga rečeno na ovu temu. Kada dođe do momenta da nas farmerke stežu i da dugme polako počne da gubi bitku, jedini lek koji nam pomaže da se vratimo na onu kilažu kada izgledamo najbolje jeste da probušimo kašiku.

Naravno, ne zaboravimo da se preporučuje i fizička aktivnost. Ipak, često dijeta, za koju god da ste se odlučili, ne urodi plodom, a rezultati dolaze mnogo sporije nego što smo mi to očekivali. Šta tada treba promeniti u strategiji kako bismo se pomerili sa mrtve tačke? I šta radimo pogrešno?

Otkrivamo šta sve treba da znate o mršavljenju iz ugla nutricionista.

Ne oduzimajte svojoj ishrani na raznolikosti

Odmah na početku da naglasimo – izgledanjivanje i svođenje ishrane na par namirnica koje imaju malu kalorijsku vrednost je defintivno ogromna greška kada je proces mršavljenja u pitanju.

Kako biste smršali na pravi način, što znači bez vraćanja kilograma nazad za kraće vremena nego što vam treba da trepnete, treba da pokrenete metabolizam, što ćete uspeti jedino razolikom i izbalansiranom ishranom.

Tako da, umesto oduzimanja, vi dodajte po koju namirnicu vašem tanjiru, naravno u obzir dolaze one zdrave, poput povrća, ribe, orašastih plodova i sl.

Veličina porcije!

To izgleda otprilike ovako – znate da se ovsena kaša preporučuje kao zdrav doručak, pa vi sebi spremite barem duplu porciju. Još jedna greška koja će dovesti do toga da proces mršavljenja ne ide baš u onom pravcu u kom biste vi želeli.

Neophodno je da se ograničite, a u tome koliko čega na tanjiru je dozvoljeno možete zaključiti na temelju gornje fotografije – zgodna metoda koja vam dozvoljava da količinu hrane koju pojedete u okviru jednog obroka merite pomoću šake.

Da li pratite unos kalorija?

Sada kada ste usvojili plan dijete, vreme je da počnete da brojite kalorije. To je definitivno neophodno ako želite rezultate! Sve u svemu – ako želite da smršate, dnevno treba da unesete 1200.

Izvor: mogujatosama.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here