Tijana Bogićević brani boje Srbije na Evroviziji!

Pod sloganom "Celebrate Diversity" ovogodišnje takmičenje Evrovizije biće održano u Kijevu u Ukrajini od 9. do 13. maja 2017.

Takmičenje za pesmu Evrovizije biće održano u maju 2017. u Kijevu. Predstavnica Srbije biće Tijana Bogićević sa pesmom na engleskom jeziku “In Too Deep”. Tijana Bogićević nastupiće u drugom polufinalu 11. maja.

Kako je od ranije poznato, autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači kreativnog tima SYMPHONIX INTERNATIONAL: Borislav Milanov, Bo Pešon, Johan Alkenas i Liza An-Mari Linder, navodi se na sajtu ESC Serbia.

U istoj objavi ESC Serbia predstavila je biografiju naše predstavnice Tijane Bogićević.

Tijanu Bogićević interno je izabrala Muzička redakcija RTS-a. Ona dolazi iz Novog Sada, ali trenutno živi u SAD sa svojim suprugom, takođe muzičarom. Rođena je 1. novembra 1981. godine. Svoju karijeru je polako ali sigurno započela 2001. godine, kada je počela da radi kao prateći vokal za Vlada Georgieva, pa su tada počela i putovanja s njegovim čitavim bendom. Od te godine Bogićevićeva je bila prilično vezana za rad u studiju – pevala je prateće vokale velikom broju naših poznatih izvođača.

Dve godine kasnije osniva alternativni bend pod nazivom „Shanene”, koji je žario i palio klubovima širom Srbije. Kaže da je muzika njen poziv od malena. Otkad zna za sebe Tijana je bila ona koja podiže atmosferu, zasmejava i zabavlja svoje ukućane pesmom i muzikom. Reč je o jednom vrsnom pop i „soul” izvođaču sa ovih prostora.

Izvor: ESC Serbia

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here