Premijerno prikazana nova kolekcija Danijele Božić na Serbian Fashion Week-u

0
Foto: Svetlana Braun

Drugog dana prolećnjeg izdanja Serbia Fashion Week-a odjeknuo je gromoglasni aplauz za novu kolekciju Danijele Božić. Ready-To-Wear je kolekcija u kojoj se prepoznala svaka žena stoga posetioci nisu štedeli dlanove i uzvike tokom premijernog predstavljanja iste.

Danijeline sjajne kreacije dale su odgovor na često pitanje – Kako da u isto vreme budemo šik, kul i zavodljive? Svakom odevnom predmetu dajemo svoj pečat. Onaj koji je Danijela dala svojim kreacijama odnosi se na komade koji ne ostavljaju ravnodušnim. U Danijelinim haljinama srednje dužine bez dekoltea, u sakoima i pantalonama i autentičnim kaputima itekako se možete osećati kao veoma privlačna dama, a u isto vreme kul i šik. Ono što vam pruža taj osećaj jesu asimetrija, otkrivena leđa, detalji i svakako originalnost.

Foto: Svetlana Braun

Kolekcija Ready-To-Wear predstavlja takoreći komercijalne stvari pretvorene u nešto potpuno drugačije. Stilista Danijeline revije bio je Srđan Šveljo koji je svaki komad u kombinaciji sa ručno rađenim nakitom sa poludragim i dragim kamenjem i modernim sunčanim naočarima učinio još interesantnijim. Naizgled obični sako i pantalone savršeni su za poslovno odevanje. Međutim, stilizovanjem ovih komada odeće doći ćete do savršene šik kombinacije. Večernje haljine sa svetlucavim detaljima, otkrivenih leđa i zanimljivih formi odličan su izbor za svečane prilike, ali iste se mogu naći u odličnom skladu sa ravnom obućom i poslužiti kao idealan izbor za opuštenu šetnju u letnjoj noći. Kaput fenomenalnog kroja koji je mamio uzdahe publike idealan je kako za otmene žene na visokim potpeticama tako i za moderne i kul mlade dame u ravnoj obući.

Foto: Svetlana Braun

„Ova kolekcija ima novu notu i dosta se razlikuje od prethodnih. Inspirisana sam asimetrijom i nekim događajima u mom životu koji su se dešavali tokom stvaranja. Pratim svetsku modnu scenu i trudim se da sve što je aktuelno u smislu forme i kolorita sprovedem kroz svoj dizajn, a od velikih kreatora na neki način inspirisao me je i čuveni Thierry Mugler. Mislim da je jako važno da odeća bude udobna tako da sam uspela da napravim veoma udobnu kolekciju. Publika je sjajno reagovala tokom revije te sam vrlo zadovoljna što su modni sladokusci razumeli kolekciju baš na način na koji sam želela da je predstavim“, izjavila je Danijela.

Foto: B. Jelić

Često ćete čuti rečenice u kojima dizajneri ističu  „Moja kolekcija napravljena je za jake žene“. Kod Danijele pak to nije slučaj. Nesvakidašnje kreacije napravljene su za sve žene – za jake, za nežne, za hrabre, za smerne… Sa kojim god stavom da nosite komade iz Danijeline kolekcije, oni će vam dati poseban pečat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.