Mjuzikl “Ko se boji Isadore Duncan” 9. maja u Pozorištu na Terazijama

0
Najnoviji mjuzikl Viva Dance Akademije pod nazivom “Ko se boji Isadore Duncan” biće izveden u četvrtak 9. maja od 19.30 časova u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Predstava za decu i odrasle, mjuzikl “Ko se boji Isadore Duncan” predstavlja tragičnu i bolnu priču o životu balerine Isadore Duncan, ali paralelno kroz spoj lepote, tuge, radosti i bola u stvari slavi život, ljubav i umetnost.
Tema mjuzikla staje u Isadorinu rečenicu koja i dan danas, puno godina nakon njene smrti, odzvanja savremenošću i poziva nas na razmišljenje: ’’You were once wild here, don’t let them tame you’’ (Jednom ste bili divlji i slobodni, ne dozvolite da vas ukrote).
Upravo tu Isadorinu poruku o slobodi, koreograf i trener Gordana Oreščanin je zajedno sa svojim saradnicima prenela na mlade balerine iz Viva Dance Akademije i ostale učesnike mjuzikla koji će publici, na Isadorin način – kroz ples, pokazati kako tuga i bol mogu da se pretvore u lepotu kroz umetnost.
Mjuzikl ‘’Ko se boji Isadore Duncan” režirala je Gea Gojak, a glavna ulogu igra balerina Una Duraković. Koreografiju potpisuju Gordana Oreščanin i Aleksandar Boškov uz gostujuće koreografe Dijanu Kozarski, Mitju Popovski i Anu Vesel Križaj.
Isadora Duncan, velika umetnica koju danas smatraju “majkom modernog plesa”, bila je Amerikanka irskog porekla, balerina koja se zalagala za ženska prava, slobodu i ravnopravnost. Njen život bio je tragičan, ispunjen tugom i gubicima, a ples je bio jedino sigurno mesto na kom je ona bila svoja, slobodna i radosna. Nije odstupala od ideja da umetnost mora biti živa i slobodna čak i kada su njeni savremenici pokazivali prezir prema njenom plesu i načinu života. Na scenu je izlazila bosa, u prozirnim kostimima i svojim performansima pomerala dotadašnje granice u baletu, tvrdeći da ples ne sme da ima granice forme, već da dozvoli umetniku da se izrazi.
Viva Dance Akademija i brojni saradnici okupljeni oko ovog projekta pozivaju beogradsku publiku da 9. maja od 19.30 časova u Pozorištu na Terazijama podrže mlade novosadske umetnike. Karte za mjuzikl možete kupiti na blagajni Pozorišta na Terazijama ili online putem sajta bilet.pozoristeterazije.com

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.