Virtuelna tura i onlajn sadržaj Galerije Matice srpske

0

Izložbeni prostori Galerije Matice srpske zatvoreni su za posetioce u skladu sa preporukama Vlade Srbije radi prevencije širenja koronavirusa, ali će se zato tokom narednog perioda preseliti u virtuelni prostor.

Naime, Galerija će ponuditi nov sadržaj kroz kampanju “S vama kod kuće” u želji da svim ljubiteljima umetnosti učini boravak u izlolaciji “kulturnijim”.

“Tokom narednih nedelja publika različitog uzrasta i interesovanja imaće mogućnost da uživa u našim muzičkim predlozima za roditelje i njihove bebe u okviru projekta Odrastanje uz umetnost, da učestvuje u našem ”umetničkom izazovu”, pogleda video-vođenja kroz aktuelnu izložbu i stalne postavke i sa porodicom odigra zanimljive umetničke igre”, najavili su iz Galerije.

Takođe, celokupnu stalnu postavku Galerije sa pričama o najznačajnijim delima na srpskom i engleskom jeziku svi zainteresovani mogu pogledati u virtuelnoj turi na zvaničnom sajtu.

“Iskoristite vreme kod kuće da pročitate knjigu za koju nikad niste imali vremena, družite se sa svojim najmilijima, i pratite društvene mreže Galerije Matice srpske jer u muzeju možete biti i kod kuće”, poručili su iz Matice srpske.

izvor: tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.