Virtuelna tura i onlajn sadržaj Galerije Matice srpske

0

Izložbeni prostori Galerije Matice srpske zatvoreni su za posetioce u skladu sa preporukama Vlade Srbije radi prevencije širenja koronavirusa, ali će se zato tokom narednog perioda preseliti u virtuelni prostor.

Naime, Galerija će ponuditi nov sadržaj kroz kampanju “S vama kod kuće” u želji da svim ljubiteljima umetnosti učini boravak u izlolaciji “kulturnijim”.

“Tokom narednih nedelja publika različitog uzrasta i interesovanja imaće mogućnost da uživa u našim muzičkim predlozima za roditelje i njihove bebe u okviru projekta Odrastanje uz umetnost, da učestvuje u našem ”umetničkom izazovu”, pogleda video-vođenja kroz aktuelnu izložbu i stalne postavke i sa porodicom odigra zanimljive umetničke igre”, najavili su iz Galerije.

Takođe, celokupnu stalnu postavku Galerije sa pričama o najznačajnijim delima na srpskom i engleskom jeziku svi zainteresovani mogu pogledati u virtuelnoj turi na zvaničnom sajtu.

“Iskoristite vreme kod kuće da pročitate knjigu za koju nikad niste imali vremena, družite se sa svojim najmilijima, i pratite društvene mreže Galerije Matice srpske jer u muzeju možete biti i kod kuće”, poručili su iz Matice srpske.

izvor: tanjug

Prethodni postOtkriven brod na Viminacijumu
Sledeći postOtkazana Evrovizija 2020

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.