Uoči spektakla “Dizni koncert: Čarobna muzka iz filmova” teku završne pripreme

0

U nedelju, 12. maja, u mts Dvorani održaće se Dizni koncert „Čarobna muzika iz filmova“, u dva termina, a više od trideset numera iz čuvenih Diznijevih animiranih filmova izvodiće poznata imena naše muzičke i glumačke scene, uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića teku završne probe, a svaka numera iz širokog Diznijevog opusa teše se do savršenstva. Glumac Milan Antonić ističe da na predstojećem gala koncertu publiku očekuje mnogo zabave i prave magije:

“Imamo zaista ozbiljan profesionalni tim koji pomaže svima da se što bolje snađu i iznesu prelepe, ali i veoma teške pesme. Prva proba je prošla poprilično zabavno i uz mnogo smeha, jer uz stare učesnike imamo i pojačanje u vidu Zoe Kida i Gorice Popović,“ navodi Antonić koji će na predstojećem Diznijevom koncertu izvoditi numere “Za tebe tu sam ja“ iz čuvene animacije “Priča o igračkama”, kao i „Poljubac“ iz kultne priče “Mala sirena”.

“Svita Kralj lavova će biti posebno iznenađenje jer nudi nešto što suštinski uživo može da se čuje samo na Brodveju. Ponajviše naravno na temu uživog izvođenja pesama „Krug života“ i „Na moj znak“, dodao je on.

Deo muzičkog ansambla je i naša renomirana glumica Gorica Popović koja će s početka muzičkog programa izvesti pesmu “Bibidi bobidi bu” iz, više od sedamdeset godina starog crtanog filma “Pepeljuga”, a koja kaže da je sam ulazak na probu značio ulazak u neku lepu oazu: „Puno je dobre energije i radosti. Muzika to radi sa ljudima, tera ih da se osmehuju i raduju. Ovo je divna ekipa. Sjajni su izviđači i priznajem, imam malu tremu.“

Podsetimo, Dizni koncert svečano će započeti instrumentalnom deonicom i melodijom iz prvog i najstarijeg Diznijevog crtanog filma “Snežana i sedam patuljaka”, a kroz solo izvedbe, duete i kvartete nastupiće još i Dušan Svilar, Marko Luis, Jelena Gavrilović, Zejna, Nevena Božović, Marko Marković, Stefan Zdravković Princ.

Za završnicu dvočasovnog gala koncerta predviđena je Diznijeva himna poznata kao “Želju, kad pod zvezdom sniš”.

Krajem prošle godine čuveni američki filmski studio proslavio je 100 godina svog postojana i tada je i Beograd organizovanim svečanim koncertom proslavio veliki jubilej, ravnajući se time sa Londonom, Tokijom, Varšavom i drugim metropolama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.