Bajaga i Instruktori promovisali novi album “U sali lom”

Bajaga i Instruktori su danas, u sali Amerikana Doma omladine, pred velikim brojem prijatelja, kolega i novinara održali beogradsku promociju albuma “U sali lom”, koji su zajednički objavili PGP RTS i Croatia Records. Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a, uručio je tom prilikom Bajagi Zlatnu ploču.

Graić je istakao da je srećan što su se Bajaga i Instruktori vratili u matičnu diskografsku kuću, i dodao:

“Ja sam verovatno jedan od prvih ljudi sa strane koji su čuli ovaj album još dok je bio u radnoj formi, i na pola prve pesme sam, da ne budem pretenciozan, već znao da ovaj album mora biti izdat za PGP RTS. Neizmerno mi je drago što je tako i bilo”.

Momčilo Bajagić se kratko zahvalio na lepim rečima, najavivši da će album izaći i na vinilu. Bend je zatim odsvirao pet pesama  – naslovnu “U sali lom”, “Severac”, “Noćima sanjam”, “Može da te ubije grom” i “Bilo bi lako”. Bajaga, Žika Milenković, Saša Lokner, Miroslav Cvetković Cvele, Čeda Macura i Marko Nježić Kića su pokazali da nove pesme i uživo sjajno zvuče.

Okupljeni su bili u prilici da vide i tri spota – “U sali lom”, zatim “Bilo bi lako” koji je nedavno objavljen, kao i, premijerno, “Može da te ubije grom”.

Bajagu i Instruktore su, ovom prilikom, svojim dolaskom podržali, između ostalih, članovi Riblje čorbe, YU grupe, Đorđe David, Vladimir Đurić Đura, Saša Ranđelović Ranđa, Dragoljub Crnčević Crnke, Branko Marušić Čutura, glumica Tanja Pujin, voditeljka Marija Kilibarda…

Na albumu se, podsetimo, nalazi devet novih pesama: Savršen dan, U sali lom, Bilo bi lako, Može da te ubije grom, Rekla si, Loše napisan dan, Severac, Nikad te više neću zvati i Noćima sanjam, uz bonus, već poznatu Kad mesec prospe rekom srebra sjaj, koju je Bajaga snimio sa grupom Point Blank i Dragim Jelićem.

Sve tekstove potpisuje Momčilo Bajagić osim za pesmu Noćima sanjam, čiji je autor ugledni dramski pisac Duško Kovačević. Bajaga je autor muzike za sve pesme osim za “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj” koju je uradio Dragoljub Crnčević Crnke iz Point Blanka, i “Severac”, duet sa Žikom Milenkovićem koji ga je i komponovao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here