„Alternatura” na biciklima u punom jeku – ove subote poseta staroj Ložionici

U okviru biciklističkog projekta „Alternatura” svake subote obilazi se drugi deo Novog Sada, a ovoga puta to je Detelinara. Okupljanje je u subotu, 11. avgusta od 18 časova ispred Železničke stanice, a pred nama je i nova inspirativna tema – „Digitalni nomadi: Freelancing na točkovima”.

Na ovoj četvrtoj turi imaćemo priliku da čujemo kako izgleda spakovati posao i putovanje u isti kofer. Danas se mogu naći razni poslovi na platformama za zapošljavanje, a ako ste dovoljno hrabri, možete iskoristiti prednost mobilnosti koju ovakav način zaposlenja nosi, sesti na svoj bicikl i obići zemlje koje ste oduvek želeli da vidite. Prisetićemo se i toga kako su ljudi ranije putovali i svratiti do stare Ložionice gde ćemo uz pomoć Udruženja „Vojvođansko društvo za železnicu” saznati koje to priče iz bogate istorije ona krije.

U prethodne tri ture, u društvu oko stotinu građana Novog Sada obišli smo Liman, Telep, Novo naselje i Centar i okupili ljude željne znanja i dijaloga. Pričali smo o arhitekturi Novog Sada, otkrili kako izgleda putovati bajsom po svetu i obišli naše česte „prolaznike”, spomenike kulture. Na svakoj turi gosti su bili upečatljiie predavače koji su okupljenima preneli svoja iskustva, a pred nama je još pet zanimljivih vožnji i veoma inspirativnih tema.

„Alternatura” će se održavati svake subote od 18 časova, sve do 8. septembra, uz podršku Gradske uprave za kulturu Novog Sada i „Invictabike” servisa. Nakon uspešnih projekata „Tour de Naselje” realizovanog u prethodne tri godine na Novom naselju, ove godine posetiće više od 8 delova grada!

Pored raznovrsnog programa, bicikl je nezaobilazan deo tura, kao vid širenja svesti o alternativnom i zdravom stilu života.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i da uz stručne vodiče zajedno naučimo nešto novo i inspirativno i razmenimo mišljenje o raznim temama. Svaka tura počinje na drugom mestu, te nas pratite na društvenim mrežama kako bi saznali gde se okupljamo.

Učestvovanje u turama je potpuno besplatno, a sve što je potrebno da se pojavite na svom dvotočkašu ili da rezervišete jedan od specijalno namenjenih vozila za za dve osobe. Rezervacija možete izvršiti preko facebook stranice: www.facebook.com/novokulturnonaselje i na popularnim „dvojkama” uživate u „Alternaturi”.

Za sva ostala pitanja, možete se obratiti na adresu novokulturnonaselje@gmail.com ili na brojeve telefona: 0642538060 ili 066205059

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here