Vega IT: Kompanija koja ponosno volontira u društveno odgovornim projektima

0

Vega IT je u potpunosti domaća kompanija, koju su osnovali bivši studenti računarskih nauka sa FTN-a. Kompanija je osnovana 2008. godine sa sedištem u Novom Sadu i bavi se razvojem softverskih proizvoda i uspešno posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije. Kažu da im je san od uvek bio da stvore uspešnu kompaniju i da, koristeći taj uspeh, menjaju svet na bolje.

Ciljna populacija su im mladi IT entuzijasti između 22 i 40 godina iako u praksi ponekada odstupaju od definisane ciljne populacije i često podržavaju i udruženja i organizacije koje nemaju veze sa IT industrijom.

Tokom cele godine, kompanija Vega IT podržava finansijski razna Udruženja i studentske organizacije kao što su EESTEC, Tarabica, Startit, Udruženje studenata sa FTN-a, TEDx Novi Sad i mnogi drugi. U saradnji sa Svratištem za decu, finansijski su podržali nekoliko učenika kroz stipendije za školovanje.

U protekle dve godine kompanija je imala dva uspešno realizovana društveno odgovorna projekta. Prvi je IT štafeta za dečiji osmeh koju organizuju već 4 godine za redom. U martu 2019. godine 572 osobe iz 51 kompanije trčalo je IT štafetu i ukupno je prikupljeno preko 600.000,00 dinara.

Druga društveno odgovorna akcija na koju su veoma ponosni je projekat Programeri za Novosađane, koju ove godine treći put organizuju. U akciji Programeri za Novosađane biraju pet udruženja kojima pomažu u razvoju nekog programskog rešenja. U protekle dve godine je preko 80 ljudi radilo na 11 projekata u okviru događaja Hakaton. Kompanija je preuzela odgovornost da će sve projekte završiti i predati na upotrebu građanima i tako je i bilo. Građani su uključeni tokom cele akcije od prijave ideja, glasanje za one najbolje ideje do toga da može bilo ko da se pridruži Hakatonu da uči kako to izgleda raditi na jednom projektu i da se oproba u različitim ulogama. Neki od uspešno realizovanih projekata su mobilna aplikacija za Centar za prevenciju samoubistava “Srce”, aplikacija “Fruškać”, vebsajt za Novosadsku biciklističku inicijativu, vebsajt bazu retkih bolesti i mnogi drugi. Takođe, besplatno rade na projektima za Gorsku službu spašavanja Srbije i još neke organizacije.

Konkurs za treće izdanje akcije Programeri za Novosađane traje do 12. jula i sa svojom idejom možete konkurisati ovde.

Projekat Programeri za Novosađane ili “Code for a Cause” ove godine dobio je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” od strane Privredne komore Srbije.

“U VEGA IT kompaniji volontiranje za društveno odgovorne projekte je nešto na šta smo veoma ponosni. Velika većina zaposlenih je uključena u predlaganje ideja, u realizaciju istih i u same akcije, kako finansijsksi tako i ulaganjem vremena, znanja u ovakve aktivnosti”, rekla nam je Maja Božić, direktor marketinga ove kompanije.

Više informacija o kompaniji Vega IT možete naći i na njihovom vebsajtu kao i stranicama društvenih mreža.

Web site: www.vegait.rs

Facebook: https://www.facebook.com/VegaITSourcing/

Twiter: https://twitter.com/vegaitsourcing

Instagram: https://www.instagram.com/vegaitsourcing/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/vega-it-sourcing/

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.