U Gruziji postoji muzički festival koji traje 32 dana

Gruzijski fenomen-đuskanje koje traje više od mesec dana

Ako vam je malo četiri, pet dana đuskanja na nekom festivalu posetite Gruziju i GEM fest koji traje čak 32 dana od 14. jula do 14. avgusta. Svake godine hiljade ljudi se okuplja u Anakliji, prelepom mestu na obali Crnog mora, da bi prisustvovali najdužem elektronskom muzičkom festivalu na svetu gde GEM Fest proslavlja ples, muziku i život.  Gruzija je zemlja hiljadugodišnje kulture, tradicije i izvanredne mešavine različitih kultura. Tako se i GEM festival pretvorio u fenomen.

Festival je otvoren za kreativne ambicije izvođača svetskih razmera, kao i umetnika u nastajanju. Koreografi, dizajneri, fotografi, snimatelji, kompozitori, muzicari, plesači, DJ-i, sportisti, video, rasvetni i audio profesionalci – svi su se okupili naGEM festu da izlože svoje talente pred publikom u Anakliji.

GEM fest je zamišljen kao multiplatformski festival. Izvanredan tim stručnjaka iz raznih zemalja pretvorio je san u stvarnost, a ono što je nama najzanimljivije je da je i ekipa Studija Berar iz Novog Sada pozvana u Gruziju da da svoj audio rasvetni doprinos festivalu. Preko 30 vizuelnih, audio i muzičkih tehničara iz Srbije, kao i kompletna tehnika za festival je ovog leta prešla put od 2500 km kako bi se smestila na obali Crnog mora.

Neki od izvođača koji ove godine dolaze na GEM fest su: Martin Garrix, Solomun, Audio Space, James Zabela, Paul Kalkbrenner, Steve Aoki, Matthias Tanzamann i mnogi drugi.

Foto: GEM fest

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here