Srđan Marjanović i Maja Odžaklievska u Sava centru 10. novembra

Koncert kantautora Srđana Marjanovića biće održan u Sava Centru, 10. novembra u 20 sati na kom će specijalna gosća biti Maja Odžaklievska. Povoda za ovaj koncert je više.

Zagrebački Jugoton (Croatia Records) je nedavno objavio dvostruki CD beogradskog kantautora Srđana Marjanovića koji sadrži 31 pesmu, 18 kao presek karijere duge „45 sentimentalnih godina” (kako stoji podnaslovu) i 13 numera novijeg datuma. Na prvo slušanje izdvaja se baš naslovna – „Peščani sat” , snimljena kao jedini Marjanovićev duet u karijeri i to sa  Majom Odžaklievskom, pevačicom, vanserijske energije i harizme, njegovom dugogodišnjom prijateljicom.

Evo šta nam je Srđan rekao: „Prvo, nisam očekivao Jugoton, još iz Zagreba, svaka im čast! Nisam očekivao ni da će pesma imati baš ovakav, regionalni uspeh! Napisao sam je kao nekakav moj (i Majin) životni rezime. Peščani sat je simbol vremena koje ističe, poput naših života i naših karijera. Naravno taj pesak „curi” svima i nemoguće ga je zaustaviti. Ljudi reaguju vrlo emitivno na pesmu. I u Podgorici, i Sarajevu gde sam nedavno bio, takođe, iste su reakcije na ovu pesmu.

U Ohridu, na Muzičkom festivalu „Ohridski trubaduri”, osvojili smo i nagradu publike. Mnoge smo i rasplakali… Čini mi se da se „kockice ovako slože” jednom u životu! Maja je bila pravi izbor. Želeo sam da samo ona otpeva tu pesmu, da je odbila, ne bih je ni snimio. Ta pesma je i njena i moja istina, ispričana surovo, ali sa „hepiendom”, iskrom u očima na koju godine ne utiču…”

O koncertu, Srđan kaže: „Da, imaćemo koncert u Sava centru 10. novembra. I u mnogim drugim gradovima, nadam se. Treba zaokružiti sve to vreme, pre nego se svetlo ugasi… Ovakve muzike nema više. Matori jesmo, više toga je iza nas, nego ispred, dugujemo to našoj generaciji i njihovim potomcima, od kojih su se neki i rodili zahvaljujući tim sentimentalnim pesmama. Ne pišu se pesme samo za tinejdžere. Emocije imaju i mladi i stari. Svi reaguju na „toplo” i „hladno”, na „boli” , ili „ne boli”! A ljubav između nas i muzike ne jenjava! Gori istim žarom, jer godine tu ne znače ništa, samo srce!”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here