Socijalno preduzeće Udruženja “Posle kiše” iz Kragujevca

Udruženje “Posle kiše” iz Kragujevca osnovano je 2014. radi ostvarivanja ciljeva u oblasti resocijalizacije i ostvarivanje prava bivših osuđenika.

Udruženje broji preko 900 članova, a osnovali su ga bivši osuđenici. Među članovima imaju i stručne saradnike različitih profesija, kao i članove porodica bivših osuđenika.

Članovi se bore za socijalnu jednakost kroz pružanje postpenalne podrške i pomoći bivšim osuđenim licima. Važeći zakoni u Republici Srbiji i sistem koji trenutno postoji ne rešavaju na adekvatan način probleme sa kojima se susreću bivši osuđenici.

Neki od problema su izostanak podrške porodice, nepostojanje adrese stanovanja zbog dugog boravka u zatvorima, nemogućnost zaposlenja i mnogi drugi. Jedan od ciljeva ovog udruženja je i da se smanji stopa ponovnog činjenja krivičnih dela i povratka u zatvore što se svakako može postići profesionalnom pomoću i omogućavanjem zapošljavanja.

Do sada su uspeli da dobiju podršku raznih donatora, a jedan od načina na koji pomažu korisnicima njihovih usluga je rad u pekari koju su osnovali kao socijalno preduzeće koja se nalazi u Bitoljskoj 1 u Kragujevcu.

“Učestvovali smo u brojnim akcijama i planiramo da nastavimo sa postizanjem dobrih rezultata, međutim od strane državnih institucija mnogo češće dobijamo usmenu podršku nego konkretnu pomoć. Zato se obraćamo svakome ko u našem radu prepoznaje zdrave i korisne ciljeve i ko želi da nam pruži pomoć i podršku da te ciljeve nastavimo da ostvarujemo, to može da učini putem donacije na Paypal ili žiro račun. Svaka pomoć, koliko god mala ili velika ona bila, nam puno znači i otvara nova vrata na našem putu. Hvala svima na ukazanom poverenju i pruženoj prodršci!”, navode članovi ovog udruženja na svojoj Facebook stranici.

Ukoliko želite da im pružite finansijsku pomoć možete to učiniti preko Paypal-a i uplatom donacije na tekući račun:

Paypal: nvoposlekise2014@gmail.com
Žiro račun: 330-000023001116-19

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here