Program treće nedelje 8. Novosadskog BIG decijeg leta

Ovonedeljni program manifestacije Novosadskog BIG dečije leto 8 obeležiće radionice i programi u Dečijem kulturnom centru, Zanatsko- obrazovnom centru Adžija, Adrenalin parku Zemlja čuda, Montesori centru Suncokreti, Muzeju Vojvodine, školi fudbala Siniša Mihajlović, Vojvođanskoj pikado federaciji i kreativni kamp u školskom dvorištu Osnovne škole “Đorđe Natošević”.

Letnja zANIMACIJA u Dečijem kulturnom centru Novog Sada ili pravo Modno putovanje i radionice animacije “stop-moušn” tehnikom figura modelovanih od plastelina učesnike radionica će provesti kroz vreme analizirajući frizure, obuću i odeću. Radionice su namenjene deci uzrasta od 5 do 12 godina.

Kreativni kamp u školskom dvorištu Osnovne škole “Đorđe Natošević” ove godine decu će provesti kroz priče o Rimu, evropskim otkrićima, renesansnim “nindžama” Leonardom, Mikelanđelom, Donatelom i Rafaelom i pokrenuti ih na razigrano putovanje kroz Evropu upoznavajući ih sa valcerom, flamenkom ali i o manje poznatim lendlerom, santarelom i letkajenkom.

I ove godine Muzej Vojvodine učestvuje na manifestaciji Novosadsko BIG dečije leto.

Za nedelju od 9. do 13. jula, pedagoška služba Muzeja Vojvodine je pripremila kreativne radionice gde će nove generacije čuti više o rimskim šlemovima, starim gradskim izlozima, vojnicima i vojskovođama i o predmetima i alatima koji su bili potrebni za pecanje a koje Muzej Vojvodine čuva u svom prostoru.

Koncentracija, preciznost, tehnike gađanja, matematička kombinatorika, sportski i timski duh kroz istorijat pikada vežbaće se u Vojvođanskoj pikado federaciji, a u školi fudbala Siniša Mihajlović devojčice i dečaci će uz komentarisanje dosadašnjih rezultata Svetskoj prvenstva u Rusiji uvežbavati šut i taktiku.

Program ispunjen kreativnim i edukativnim radionicama, plesom i predstavama za najmlađe Dečijeg kulturnog centra u tržnom centru BIG trajaće sve do 31. jula, svakog utorka i četvrtka od 18h do 20h gde će zabavu moći da pronađe cela porodica.

Na novoj lokaciji, u Montesori centru Suncokreti učesnici radionica će učiti kako se pravi hleb i govoriće o starim receptima naših predaka, praviće kuvare za mame i zaigraće korake tradicionalnih igara, dok će u Zanatsko-obrazovnom centru Adžija, deca učiti grčka slova i kako se pozdravlja na grčkom jeziku, upoznaće se i sa poznatim evropskim slikarima i saditi biljke i učiti kako da ih neguju.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtuwww.decinadar.org ili na zvaničnoj fejsbuk straniciDKCNS Dečijeg kulturnog centra. Kompletan program ovogodišnje manifestacije može se preuzeti na ovom linku. Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 8 su besplatni za sve učesnike. Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta 8 je štampana u 12 hiljada primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here