Prijave za Forum socijalnih inovacija 2019 još samo danas

0

Smart kolektiv vas poziva da nam se pridružite na šestom Forumu socijalnih inovacija. SIF2019 će biti održan 30. i 31. maja 2019. godine u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu (Skender-begova 51).

Prema izveštaju Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta u Evropi posluje 2.8 miliona socijalnih preduzeća koja zapošljavaju 19.1 miliona ljudi. Socijalni preduzetnici i njihovi zaposleni razvijaju održiva biznis rešenja za globalne i lokalne izazove i doprinose stvaranju boljeg društva kroz razvoj inkluzivnije i cirkularne ekonomije.

SIF2019 stavlja u fokus socijalne preduzetnike i organizacije koje su razvile održive i uspešne modele socijalnih inovacija širom regiona Jugoistočne Evrope u oblasti zelene ekonomije, poljoprivrede, inkluzije i zapošljavanja mladih. Zajedno sa njima razgovaraće se kako razviti održive biznise i koje su najbolje prakse u podržavanju i finansiranju socijalnih inovacija kroz sektore. Sa ključnim akterima socijalne ekonomije iz Regiona, biće razmotrena brojna ključna pitanja: Koliko se razvio ekosistem za socijalnu ekonomiju u prethodnih 5 godina? Kako zajedničkim snagama svi sektori mogu da doprinesu podsticajnijem okruženju za rast socijalnih preduzeća?

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Forumom za odgovorno poslovanje. SIF2019 se održava kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Partneri konferencije su Euclid mreža i Social Impact Award Serbia.

Iskoristite priliku da upoznate uspešne socijalne inovatore, podelite svoja iskustva i učestvujete u razvoju podsticajnijeg okruženja za razvoj socijalne ekonomije. Postanite deo zajednice od preko 600 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora iz 16 zemalja, koji su učestvovali na SIF-u tokom prethodnih 5 godina.

Učešće na glavnom programu konferencije 30. maja je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Rezervišite svoje mesto na vreme. Drugi dan konferencije je namenjen sastancima regionalnih i evropskih mreža.

Program konferencije možete preuzeti OVDE.

Rok za registraciju je 28.maj, a prijavni formular se nalazi na ovom LINKU.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte kancelariju Smart kolektiva putem mejla office@smartkolektiv.org ili telefona: +381 11 2659 700.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.