Poziv za volontere i volonterke na događaju Živa Biblioteka „Razgovaraj sa knjigom“

Omladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad otvara poziv za volontere i volonterke na događaju Živa biblioteka „Razgovaraj sa knjigom“. Poziv će biti otvoren do 25. novembra do 12h (podne), prijava je online na linku  https://forms.gle/7HZSEipbKctZnrTc6.

Volontersko učešće podrazumeva sledeće aktivnosti:
1. Obuka volontera 30.11.2019.
2. Centralni događaj Živa biblioteka i tribina o ljudskim pravima, 08.12.2019, koja će biti otvorena u popodnevnim časovima, nakon čega sledi večera i neformalno druženje;
3. Evaluativni sastanak – po dogovoru sa volonterima.

Živa biblioteka funkcioniše baš kao prava biblioteka, gde čitaoci dolaze da pozajme “knjigu” na određeno vreme. Postoji jedna razlika: knjige u Živoj biblioteci su ljudi, koji predstavljaju grupe koje su često meta predrasuda i stereotipa, kao i žrtve diskriminacije i socijalne ekskluzije. U ovoj biblioteci, knjige ne samo da mogu da pričaju, već mogu i da odgovaraju na pitanja čitalaca, a mogu i da postavljaju pitanja i da uče, te i knjige i čitaoci imaju priliku da uđu u pravi dijalog. „Živa biblioteka“ je deo projekta „Razgovaraj sa knjigom“ koji realizuje BalkanIDEA Novi Sad. Projekat podržavaju OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad, Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Bilo bi nam drago i značajno da objavljivanjem ovog poziva budete deo našeg događaja kako bismo zajedno pokazali da se vrednost Novog Sada ogleda u različitosti građana i građanki, suzbijanju diskriminacije i razbijanju predrasuda i stereotipa među nama.

BalkanIDEA Novi Sad se bavi izgradnjom kapaciteta i aktivnim učešćem mladih u društvu, a naš rad zasnovan je na principima jednakosti, neformalnog obrazovanja, volonterizma i interkulturalnog učenja sa fokusom na pojedince i organizacije na Balkanu i u Evropi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here