Otvoren je novi ciklus Superste konkursa

Superste program 2017 - vaša šansa da realizujete kreativne i inovativne ideje

Superste program 2017 donosi tri nova konkursa za inovativne ideje. Konkurs je otvoren do 5. maja, a predlog ideje podnosi se online.

 

Centrifuga i Klub Superste su faze jednogodišnjeg ciklusa programa Superste.

Centrifuga je deo Superste.net ciklusa namenjen formalnim i neformalnim grupama koje žele da razviju sopstvene projekte iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja za dugoročni doprinos zajednici. Uspešni takmičari i takmičarke Centrifuge dobiće materijalne resurse, mentorstvo i podršku zajednice u daljem razvoju projektne ideje.

Klub Superste tokom 2015 i 2016. godine bio je namenjen izuzetnim pojedincima koji su dosadašnjim rezultatima pokazali liderske sposobnosti i koji će, kada postanu deo Superste.net zajednice, dobiti resurse koji će im pomoći da predložene ideje i dalje razviju. U 2017. godini Klub Superste postaće mesto na kome će biti okupljeni stvaraoci sadržaja – mladi ljudi koji se bave vizualnim komunikacijama, dizajnom, videom, novinarstvom, društvenim mrežama, intervencijama u prostoru i drugim sadržajima. Klub Superste ove godine za takve mlade ljude ima zadatak – da kreiraju sadržaje koji su podrška Superste zajednici. Na tom putu će im pomoći super mentori i Superste tim.

Superste + je novi konkurs koji je otvoren u 2017. godini, koji je namenjen svim alumnistima i alumnistkinjama Superste programa koji žele da stvaraju novi uticaj i promenu u svojim zajednicama udruženim snagama.

Ukoliko ste pobednici Superste programa u godinama 2007 – 2014, ili polufinalisti Centrifuge i Kluba Superste 2015 ili 2016. godine i imate ideju koju želite da realizujete sa još nekim iz postojeće Superste zajednice – ovo je konkurs za vas.

U okviru Centrifuge i Superste+ podržavaju se inovativne ideje mladih od 16 do 35 godina iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja. Donatori traže liderske ideje koje se mogu razviti u drugoročna i održiva rešenja koja ostvaruju promene u društvu.

U okviru Kluba Superste podržavaju se ideje koje su usmerene na jačanje Superste zajednice i promena koje zajednica stvara u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja, a koristeći sadržaj kao osnovno sredstvo komunikacije i ostvarivanje uticaja.

Cilj program je da se, uz pomoć inovativnih ideja i novih tehnologija, pomogne mladima da kreiraju drugoročno održiva, tehnološka, ali i praktična rešenja kojima će unapređivati svoja znanja, svoju struku, ali i uložiti u bolju budućnost za čitavog društva.

Više o Superste programu možete pročitati na sajtu Superste.net gde se nalazi i aplikacioni formular.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here