Nastavak obuka za mlade u Vojvodini: inovativni pristup zapošljavanju

Kreiranje i realizacija inovativnog programa i pristupa u zapošljavanju mladih, zapošljivosti i kreativnog, društvenog preduzetništva

Novosadski edukativni centar najavio je nastavak projekta „Kreiranje i realizacija inovativnog programa i pristupa u zapošljavanju mladih, zapošljivosti i kreativnog, društvenog preduzetništva“ u sklopu WeB4YES – Western Balkan Civil Society for Youth Employment Support .

U narednih 5 meseci biće realizovano:

Inovativni program i pristup u zapošljavanju mladih kako u Novom Sadu (2 grupe sa 10 učesnika po 5 radionica), tako i u Somboru, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu po jednu radionicu.

Mentorsku podršku za učesnike programa u partnerstvu sa Centrom za razvoj preduzetničkog ekosistema.

Dva događaja sa primerima dobre prakse mladih preduzetnika.

Društvenu igru koja podstiče proaktivan pristup mladih ka preduzetništvu, samospoznaji, proveri i valorizaciji poslovne ideje kao i preuzimanju potrebnih akcionih koraka za postizanje preduzetničkog cilja.

Cilj ovog projekta je stvaranje boljih uslova za razvoj preduzetništva mladih, zasnovani na društvenom razumevanju i podršci omladinskom preduzetništvu i inovativnosti.

Naredna aktivnost projekta u skladu sa ciljem jeste organizovanje inovativnih preduzetničkih obuka (za sticanje praktičnih znanja i veština) i razvijanje finansijske pismenosti mladih, koja počinje 10. februara u Novom Sadu.

Obuke u Novom Sadu (2 grupe po 10 učesnika) predstavljaju konkretnu aktivnost u trajanju do mesec dana, po grupi, tokom koje će učesnici projekta steći potrebna znanja i veštine iz oblasti profesionalnog razvoja: komunikacije, veštine timskog rada, učenje kroz igru i rad na sebi, sposobnost prilagođavanja i fleksibilnost, veštine kreativnog rešavanja problema, veštine u pogledu planiranja i postavljanja ciljeva, organizacione i preduzetničke veštine. Naredna grupa počinje 10. februara.

Jedna radionica biće održana i u Somboru, Pančevu, Zrenjaninu i Subotici (10 učesnika po gradu, ukupno 40 mladih) kako bi uvideli kako mladi i u drugim gradskim sredinama razmišljaju povodom preduzetništva, kao i to da promovišemo preduzetničku kulturu i proaktivan pristup rešavanja problema.

U toku realizacije drugog dela projekta, pružanje mentorske podrške sa partnerima iz Centra za razvoj preduzetničkog ekosistema, mladi koji (posle realizovanih obuka o preduzetništvu) žele da osnuju preduzetničku agenciju ili pravno lice dobijaju besplatnu mentorsku podršku (pravno- ekonomsku savetodavnu pomoć) i za osnivanje preduzeća/organizacije.

Rezultat ovog projekta jeste i organizovanje događaja primera dobre prakse mladih preduzetnika (uskoro sledi najava), koji bi na afirmativan način predstavili posao kojim se bave, kako bi zajedno povećali i broj mladih sa pozitivnim stavom o preduzetništvu.

Prijava putem registracione forme OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here