Međunarodni Bean festival 9. septembra na Salašu 137 u Čeneju

Udruženje građana Ekocentar Vodomar 05 nastavlja svoju misiju koja ima za cilj promociju jednog od najomiljenijih jela u Srbiji –pasulja. Tim povodom pozivamo sve zainteresovane na 14. međunarodni Bean festival, međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja koje će biti organizovano 9. septembra na Salašu 137 koji se nalazi kod mesta Čenej nadomak Novog Sada.

Raznovrstan i bogat program neće izostati ni ove godine, a pored već prepoznatljivih, ovogodišnji program biće oplemenjen i novim sadržajima. Pored takmičenja u kuvanju pasulja na tradicionalni način, svi koji posete Salaš 137 moći će da uživaju u raznovrsnim ukusima jela od pasulja, ali i ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela.

I ove godine poseban akcenat stavlja se na humanitarnu akciju “Pogodi u srce” u okviru koje će svi posetioci moći da doniraju novac u posebno obeležene kutije, za pomoć onome kome je najpotrebija a kome ćete moći donirati i na određeni žiro-račun koji ćemo u narednim danima objaviti. Jedan od pratećih programa koji je uvek zanimljiv posetiocima je i “Salašarska pijaca” na kojoj ćete moći da degustirate ili kupite proizvode domaće hrane, rakije, vina, organske proizvode ili zimnicu.

Ne propustite da se upoznate i sa tradicionalnim načinom pečenja rakije, a moći ćete i da probate vruću rakiju sa kazana. Najveće interesovanje kada je prateći program u pitanju svakako izazivaju “Ravničarske igre” u kojima možete videti ali i oprobati se u bacanju starog bicikla u dalj, navlačenju konopca, brzom prenošenju pasulja… Takođe, bićete u prilici da prođete školu jahanja ili vožnju fijakerom uživajući u idiličnom ambijentu vojvođanskih salaša.

Veliki broj likovnih umetnika iz Vojvodine, Srbije i regiona okupiće se na Salašu 137 u okviru “Likovne kolonije” već u petak, 7. septembra od kada će posetioci salaša imati priliku da uživaju u njihovim likovnim tvorevinama.

Kao i prethodnih godina organizatori su pripremili bogat muzički program, vredne nagrade, specijalne goste i nagradnu igru za posetioce.

Organizatori festivala su Ekocentar Vodomar 05 i Salaš 137, uz podršku sponzora i prijatelja festivala, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinskih sekretarijata za poljoprivredu i turizam.

Pored pobednika specijalno će biti nagrađeni najudaljeniji takmičar, najuređeniji štand, najoriginalniji naziv ekipe, najbolji pokušaj i druge utešne nagrade.

Ne propustite 14. izdanje Bean Festivala, pridružite se velikom broju onih koji se svake godine rado vraćaju.

Info i prijave: www.beanfestival.rs

Info telefon : +381(0)63/1797639

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here