“Lutkomendija” ponovo na RTV

Jedinstveni televizijski format mapetšouovskog formata – “Lutkomendija”, koji je osamdesetih godina prošlog veka bila prepoznatljiv proizvod Televizije Novi Sad, ponovo se vraća na male ekrane. Radio-televizija Vojvodine kreće sa ponovnim emitovanjem ove kultne serije od ponedeljka, 4. septembra, sa početkom od 19 časova.

Želja za ponovnim emitovanjem ove serije je primetna već godinama, pogotovo u komentarima Internet publike.

“Lutkomendija” je u vreme premijernog emitovanja vrlo brzo stekla veliku popularnost i bila je gledana širom ondašnje Jugoslavije.
Prepoznatljiv vojvođanski žargon, vesela atmosfera i nenametljiv humor bile su glavne odlike ovog serijala. Zbog dobrog prijema kod publike i velike popularnosti, planirane su i kompjuterski animirane epizode, ali vreme koje je dolazilo nažalost nije ostavilo prostora za to.

Sama ideja za “Lutkomendiju” je nastala kada je Milivoje Radaković predložio da napravi tačku za novogodišnji program. Odmah su usledile pohvale uredništva i vrlo brzo je snimljena prva epizoda pod nazivom “Lutkarski divani”. Rediteljski potpis, sem gospodina Radakovića, stavili su i Srboljub Stanković i Milica Pejčić.

Legendarna televizijska lutkarska predstava “Lutkomendija” je jedna od onih čije su ime mnogi od nas zaboravili, ali se likova dobro sećamo. Kamila Matilda i šeik Spira koji hoće kući, orlušina Artemije, lisac pisac, miševi tamburaši, gospodin pacov Kreša, psi robijaši, pevac Dragoslav, knjiški crv, kralj i general, jarac i Mutimir, novinar Munja, bakica pijanistkinja i mravi violinisti, veliki i mali zeka…

Izvor: rtv.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here