Koje tajne krije novosadsko Novo naselje saznajte kroz tri šetnje

Koliko dobro poznajete Novi Sad? Volite li da pešačite? Udruženje Novo kulturno naselje nudi vam pešačke ture za bolje upoznavanje sa Novim naseljem.

Šetnje organizuje Novo kulturno naselje, a u okviru projekta „Šetnje kroz nasleđe” koji je pokrenula fondacija „Novi Sad 2021 ‒ Evropska prestonica kulture“. Prva šetnja pod nazivom „Prvo Ćumez, onda Paradajz” održaće se 25. maja u 17 časova, a okupljanje je na livadi preko puta škole „Milan Petrović”, na prostoru budućeg Kulturnog centra (Bate Brkića 34).

U periodu od 25. maja do 8. juna realizovaćemo naš novi projekat Novo kulturno nasleĐe. U pitanju su tri šetnje po Novom naselju koje za cilj imaju da prikažu priče i iz našeg komšiluka, ali i da podstaknu građane Novog Sada da se uključe u diskusiju i daju svoju viziju Novog naselja. Na svakoj turi pokušaćemo da damo odgovore na pitanja kako se Novo naselje razvijalo urbanistički i kulturno, koja su to popularna mesta okupljanja, kako je izgledalo odrastanje u ovom delu grada za uspešne sportiste, a kako za muzičare, kako vidimo Novo naselje u budućnosti, i još mnogo toga. Na svakoj turi imaćemo više govornika koje sigurno znate, iz prolaza ili sa TV-a, zato nas pratite i pridužite šetnji kroz nasleđe Novog naselja, objašnjavaju organizatori.

Nije potrebna nikakva prijava, samo siđite i saznajte više o svom kraju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here