„Industry days“ na festivalu „Letꞌs CEE“ 2017. u Beču

0

U okviru 5. filmskog festivala „Letꞌs CEE“ koji se održava od 21. do 27. marta 2017. godine u Beču biće prikazano 140 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova iz centralne i istočne Evrope. Ove godine prvi put će biti organizovana dvodnevna stručna konferencija pod nazivom „Snimanje filmova u jugoistočnoj Evropi i Austriji: kako savladati izazove sutrašnjice“ 23. i 24. marta 2017. godine. Konferencija se održava u saradnji sa platformom „Film New Europe“.

Cilj organizatora jeste da učesnicima ponudi širok program praktično orijentisanih prezentacija, studija i diskusija u oblastima koprodukcije, finansiranja, distribucije i produkcije filmova, kao i inovacija i trendova. Pored najboljih mogućnosti za podršku i finansiranje projekata u zemljama centralne i istočne Evrope, kao i na nivou Evropske unije, učesnici treba da dobiju i uvid u trenutnu ponudu filmske industrije kako u Austriji, tako i u centralnoj i istočnoj Evropi.

Kako dobiti poziv od festivala sa međunarodnim takmičarskim segmentom? Kako će virtuelna stvarnost u budućnosti promeniti filmsku industriju? Kako uraditi prvoklasnu produkciju dokumentarnog filma koji može da se meri sa holivudskim ostvarenjima? Kako treba da izgleda međunarodni ugovor o koprodukciji? Ovo su neka od pitanja na koja će austrijski i međunarodni stručnjaci pokušati da odgovore.

Završni događaj konferencije je „Live! Ammunition! Pitching Session“ čiji će domaćin biti Eliot Grov (Elliot Grove), osnivač i direktor filmskog festivala „Rejndens“ („Raindance“) i „Britanske nagrade nezavisnog filma“. Mladi reditelji i producenti imaće priliku da predstave svoje ideje iskusnim stručnjacima u oblasti filma. Harald E. Tretenbrajn (Harald E. Trettenbrein), rukovodilac medijskog sektora u okviru programa EU „Kreativna Evropa“, održaće govor o tome kako „Kreativna Evropa“ može da podrži evropske reditelje i producente u svetu koji se brzo menja.

Učešće na konferenciji je za već akreditovane posetioce festivala besplatno. Za više informacija posetite http://www.letsceefilmfestival.com/lets-cee-industry-days-144.html

Foto: Paulina & Thomas Photography

 

Prethodni postDa li znate koja slavna ličnost je najpopularnija na Facebook mreži?
Sledeći postTijana Bogićević brani boje Srbije na Evroviziji!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.