„Industry days“ na festivalu „Letꞌs CEE“ 2017. u Beču

U okviru 5. filmskog festivala „Letꞌs CEE“ koji se održava od 21. do 27. marta 2017. godine u Beču biće prikazano 140 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova iz centralne i istočne Evrope. Ove godine prvi put će biti organizovana dvodnevna stručna konferencija pod nazivom „Snimanje filmova u jugoistočnoj Evropi i Austriji: kako savladati izazove sutrašnjice“ 23. i 24. marta 2017. godine. Konferencija se održava u saradnji sa platformom „Film New Europe“.

Cilj organizatora jeste da učesnicima ponudi širok program praktično orijentisanih prezentacija, studija i diskusija u oblastima koprodukcije, finansiranja, distribucije i produkcije filmova, kao i inovacija i trendova. Pored najboljih mogućnosti za podršku i finansiranje projekata u zemljama centralne i istočne Evrope, kao i na nivou Evropske unije, učesnici treba da dobiju i uvid u trenutnu ponudu filmske industrije kako u Austriji, tako i u centralnoj i istočnoj Evropi.

Kako dobiti poziv od festivala sa međunarodnim takmičarskim segmentom? Kako će virtuelna stvarnost u budućnosti promeniti filmsku industriju? Kako uraditi prvoklasnu produkciju dokumentarnog filma koji može da se meri sa holivudskim ostvarenjima? Kako treba da izgleda međunarodni ugovor o koprodukciji? Ovo su neka od pitanja na koja će austrijski i međunarodni stručnjaci pokušati da odgovore.

Završni događaj konferencije je „Live! Ammunition! Pitching Session“ čiji će domaćin biti Eliot Grov (Elliot Grove), osnivač i direktor filmskog festivala „Rejndens“ („Raindance“) i „Britanske nagrade nezavisnog filma“. Mladi reditelji i producenti imaće priliku da predstave svoje ideje iskusnim stručnjacima u oblasti filma. Harald E. Tretenbrajn (Harald E. Trettenbrein), rukovodilac medijskog sektora u okviru programa EU „Kreativna Evropa“, održaće govor o tome kako „Kreativna Evropa“ može da podrži evropske reditelje i producente u svetu koji se brzo menja.

Učešće na konferenciji je za već akreditovane posetioce festivala besplatno. Za više informacija posetite http://www.letsceefilmfestival.com/lets-cee-industry-days-144.html

Foto: Paulina & Thomas Photography

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here