Humanitarni turniri za „Sportski dan Bloka“

0

Proteklog vikenda, udruženje građana „Bute Dobri“ i MZ Omladinski pokret organizovali su akciju čišćenja i uređivanja Bloka uoči velikog Sportskog dana u Bloku.

Naime, narednog vikenda, udruženje građana „Bute dobri“ organizuje humanitarne turnire u fudbalu, uličnom basketu, šahu i stonom fudbalu u sklopu proslave Dana MZ Omladinski pokret. Sportska takmičenja će se održati u subotu 11. maja sa početkom u 10:00 časova na terenima u ulici Omladinskog pokreta 8-10.

„Ovo je tradicija Bloka. Ovde živimo, zato sve i radimo za Blok. Nije nam bilo teško da okupimo ekipu mladih koja bi sredila Blok uoči Sporskog dana, kao sada već tradicionalne manifestacije Bloka. Važno je istaći da je sav prihod od prijava ekipa namenjen obnovi mobilijara za dečiji vrtić „Kolibri“ (Bulevar Jaše Tomića 3),“ objašnjava predsednik udruženja Bute dobri, Dane Basta.

Priliku da ostave dobrovoljni prilog imaće i građani koji ne učestvuju u sportskim takmičenjima, jer će za to biti obezbeđene kutije. Akcija je pokrenuta prošle godine kada je podršku dao i čuveni Blokstok festival, a nadamo se da ćemo ove godine uz doprinos građana i podršku društveno odgovornih kompanija uspeti da realizujemo planirani cilj.

Sportski dan Bloka ima višedecenijsku tradiciju i održava se u ovom novosadskom naselju vikend uoči ili nakon Đurđevdana, slave Bloka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.