Globalna akcija „Podrži.Ne kažnjavaj“ u Beogradu i Novom Sadu

0

Udruženje “Prevent” 26. juna 2021. godine od 17 do 20h održaće na početku šetališne staze na novobeogradskoj strani Ade Ciganlije javnu akciju pod sloganom “Podrži. Ne kažnjavaj” koja će se u subotu, 26. juna, održati u preko 200 gradova širom sveta, a čiji je inicijator IDPC mreža sa sedištem u Londonu.

Ista akcija biće održana i u Novom Sadu u nedelju, 27. juna, od 17 do 21h na platou ispred SPENSa u okviru humanitarnog događaja sa ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Boška Guglete koji boluje od SMA.

“Podrži. Ne kažnjavaj” je međunarodna kampanja koja ima za cilj da raširi svest o negativnim posledicama rata protiv droga i promoviše politiku poštovanja ljudskih prava i zaštite javnog zdravlja, da menja zakone i politike koje onemogućavaju pristup intevencijama smanjenja štete (eng. harm reduction) i drugim servisima zasnovanim na naučnim dokazima, kao i da zaustavi kriminalizaciju korisnika droga.

Dodatak ovim aktivnostima na javnoj akciji 27. juna u Novom Sadu je fotografisanje u selfi foto kabini , kao i bazar na kojem će posetioci moći da nabave stvari doniranjem novca ili slanjem sms poruke sa brojem 1032 na broj 3030.

Paralelno sa ovom javnom akcijom, putem interneta se sprovodi kampanja „Podrži. Ne kažnjavaj“ u okviru koje je Udruženje „Prevent“ napravilo ram za profilne fotografije na društvenoj mreži Facebook.

Udruženje „Prevent“ postoji 17 godina. Jedan od ciljeva udruženja je prevencija bolesti zavisnosti i polno prenosivih infekcija. Od svog osnivanja Prevent sprovodi programe smanjenja štete među osobama koje injektiraju drogu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.