Defile na Mišeluku za završetak moto sezone

Moto unija Srbije u subotu 21. septembra u Novom Sadu tradicionalno organizuje zatvaranje moto sezone u Srbiji. Okupljanje je zakazano za 14 časova na Mišeluku, a sat kasnije kreće defile novosadskim ulicama. Čuveni dvotočkaši i predstavnici bajkerske subkulture će defilovati novosadskim ulicama do Novosadskog sajma gde će posetiti Auto moto berzu. Vožnja se završava na Novosadskom sajmu u Hali 2 i Master hali, gde će biti organizovan koncerti rokenrol muzike.

Višegodišnja tradicija defilea kroz grad i rad na podizanju svesti o bezbednoj vožnji i motociklizmu kao subkulturi rezultovala je podizanjem manifestacije na viši nivo, u pogledu produkcije i programskog sadržaja:

Ove godine nastupiće prijatelji Moto Unije, bend Usamljeni jahači, kao i Azra tribute bend Krvava Meri. Ozvučenje i rasveta će biti na znatno ozbiljnijem nivou nego ranijih godina, a ulaz na koncert je slobodan i svi su dobrodošli.

Motociklizam potencijalno može imati za turizam i privredu Novog Sada, objašnjava Predsednik Moto unija Vojvodine i Srbije Saša Malinović, predsednik Moto unija Vojvodine i Srbije Saša Malinović.

„Prema nekim procenama u našu zemlju na svim graničnim prelazima uđe blizu 300.000 motocikala, dok gotovo dve trećine od tog broja prođe autoputem pored Novog Sada. Nažalost, mali broj zaista i svrati u grad. Smatramo da je moguće iskoristiti ovaj ogromni turistički potencijal, naročito ako uzmemo u obzir da Novi Sad u poslednjih nekoliko godina izrasta u centar „bajkerske“ subkulture u regionu. Potrebno je ponuditi interesantan sadržaj koji će naš grad pozicionirati na evropsku mapu, i na tome uz podršku Grada uspešno radimo,“ dodaje Malinović.

Očekuje se da na defileu bude premašen prošlogodišnji rekord od 880 motora, a za to je potrebano da svi ljubitelji motocikala dođu na Mišeluk, nezavisno od toga da li su članovi nekog kluba ili ne, odnosno koje su kubikaže njihovi dvotočkaši. Čuveni „bajkerski pasulj“ je i ovoga puta deo kolorita, a osveženje na šankovima će biti dostupno po popularnim cenama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here