Đaci muzičke škole “Isidor Bajić”najbolji u Belgiji

Đaci novosadske muziče škole „Isidor Bajić“ ne prestaju da nižu uspehe. Tako je bilo i ovog puta na takmičenju u Belgiji.

Simfonijski orkestar muzičke škole „Isidor Bajić“ pod dirigentskom palicom Tamare Adamov Petenijević osvojio je prvo mesto na omladinskom festivalu orkestara u Belgiiji. Veliki trud i rad koji su profesori i učenici uložili urodio je plodom.

„Učestvovalo je 80 orekestara iz cele Evrope i sveta. Žiri je tapšao, što se ne dešava tako često, obično se to formalno obavi. Poseban momenat je bio kad su mi svi članovi žirija tražili partiture baleta Stevana Hristića „Ohridska legenda“ što znači da ih je naša interpretacija i to delo sa kojim su se prvi put susreli putem našeg izvođenja oduševilo“, izajvila profesorka Adamov Petenijević.

„Oni su bili besprekorni. Predstavili su se pre svega lično kao mladi umetnici, predstavili su muzičku školu u kojoj su svi odnegovani kao mladi muzičari, svoje roditelje iz čijih kuća su poneli vaspitanje koje su tamo pokazali kao i zemlju zemlju iz koje dolaze“ izajvila je Danijela Kličković, zamenik direktora škole.

Učenici kažu da su kroz note uspeli da ispričaju svoju priču o beskrajnoj snazi talenta, da su čudesnoj alhemiji dodali osmeh, da su svi zajedno pronašli najbolje u sebi i da su uvek spremni da budu još bolji nego što jesu. Pokušavaju, kažu, nemoguće i nikada ne odustaju.

Muzička škola „Isidor Bajić“ i odnosno njeni učenici i profesori godinama unazad postižu velike uspehe kako na domaćim tako i na inostranim takmičenjima.

Izvor i foto: rtv.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here