ChibiCon – događaj posvećen japanskoj pop kulturi početkom februara u Beogradu

Pibližava još jedan „ChibiCon“, događaj posvećen japanskoj pop kulturi, a koji se održava uz podršku Domu omladine Beograda u organizaciji udruženja Sakurabana Beograd. „ChibiCon 2018“ – se održava u Domu omladine Beograda u periodu od 2-4. februara 2018. godine.

Tokom tri dana događaja posetioci će imati priliku da čuju brojna predavanja, učestvuju na tribinama, radionicama, ali i da vide goste iz regiona kao što su kosplejeri iz Bugarske koji će prikazati deo svog scenskog umeća, kao i umetnici iz Mađarske „Tamaishi design“.

Za one koji vole malo ozbiljniju priču o istoriji Japana, biće reči o ozloglašenom vojskovođi Odi Nobunagi, ali i predavanje o društvenim sukobima u Sengoku eri. Sa druge strane tu će biti takmičenja u nekim od najpopularnijih borilačkih video igara na konzolama PS4, kao i izložba radova domaćih umetnika, a tu će biti i prodajni sajam rukotvorina i druge robe inspirisane japanskom pop kulturom. Na samom kraju, tradicionalno se održava kosplej takmičenje gde će najbolji kostimi biti nagrađivani. Detaljan program se nalazi na sajtu udruženja: www.sakurabana.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here