Besplatni online kursevi na klik od vas

Stalno unapređivanje veština i sposobnosti kao i sticanje znanja je neophodno za lični i profesionalni razvoj pojedinca. Svakodnevno nam se nude razni kursevi i radionice koji će nam na ovaj ili onaj način promeniti život i doneti bolje radno mesto, bolje odnose sa kolegama ili partnerom, doneti “bogatstvo”…

No, često nas cena kursa odvrati od ideje da nešto novo naučimo ili da neku veštinu unapredimo. Naša preporuka je da pogledati šta sve postoji na internetu, a potpuno je besplatno te preporučujemo da gimnastiku mozga počenete odmah po čitanju ovog teksta. Na nekim od kurseva postoji mogućnost da po uspešno završenoj edukaciji uz novčanu nadoknadu dobijete i sertifikat.

Pronašli smo za vas

British Council nudi nekoliko besplatnih internet kurseva. Pomoću nekoliko kurseva možete unaprediti svoje znanje i veštine ukoliko ste nastavnik, pripremiti se za polaganje engleskog jezika, istražiti britansku kulturu, pohađati kurs koji će vas pripremiti za prvi posao ili početak karijere. Pogledajte sve kurseve OVDE.

Na sajtu Profesor naći ćete nekoliko besplatnih kurseva koji se tiču obrade teksta, pripreme prezentacija, uvod u Joomlu, uvod u Calc, uvod u bazu podataka. Ne postoji mogućnost da dobijete diploma, ali ćete sigurno naučiti nešto novo i zanimljivo. Kurseve pronađite OVDE.

Excel je program koji često zadaje muke onima koji ga koriste. U Virtuelnoj učionici pronašli smo kratak kurs za korišćenje Excel 2013. Naučite i vi klikom OVDE.

Za dobre poznavaoce engleskog jezika preporučujemo Udemy platformu. Nakon što uspešno završite kurs, na rasplaganju vam je i Udemy sertifikat. Ova platforma ima preko 22 hiljade online kurseva od kojih su mnogi i besplatni. Pretražite kurseve OVDE .

I.J.

Foto: Pixabay.com

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here