Zatvoren drugi “Novosadski Winter Fest”

Drugi po redu “Novosadski Winter Fest” zatvoren je sinoć nastupima horova “Solniški” i “La La studio”, kao i nastupom DJ Sabore.

Od 23. novembra do 29. decembra, Novosađani i svi posetioci Novog Sada, mogli su da uživaju u svakodnevnom programu na Trgu slobode. Na raspevanoj jelki nastupilo je 35 horova, a svakog vikenda slušali smo novosadske bendove i DJ-ejeve.

Posetioci su uživali i u kuvanom vinu, kuvanoj rakiji, tradicionalnim slatkišima i gurmanlucima, i imali priliku da kupe različite rukotvorine, novogodišnje ukrase, poklone, nakit, suvenire u drvenim kućicama.

I ove godine, novosadskim ulicama ponovo je vozio fijaker i bio jedna od najvećih atrakcija festivala.

U saradnji sa različitim udruženjima i ustanovama, sakupljani su zajedno sa posetiocima donacije za “Novogodišnju trpezu za beskućnike”, slatkiše za novogodišnje paketiće namenjene deci sa Kosova, a štićenici domova su imali svoju humanitarnu kućicu u kojoj su prodavali svoje proizvode. Festival su posetili i štićenici Dečijeg sela iz Sremske Kamenice, Prihvatilišta za beskućnike u Futogu i Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku, i uživali u prazničnoj atmosferi.

Organizovan je i Dan kućnih ljubimaca, besplatno fotografisanje sa Deda Mrazom, nagrađeno putovanjem najlepše pismo napisano Deda Mrazu i uživali smo u nekoliko pozorišnih predstava.

Na panoima na Trgu slobode posetioci su mogli da vide najlepša dela iz novosadskih galerija, kao i izložbe novosadskih fotografa. Novosađanima smo predstavili i putujuću izložbu “Tolerancija” Mirka Ilića koju je otvorio ambasador SAD, Kajl Skat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here