XIII međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja u znaku dobrog jela i humanosti

0

Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja održano je po trinaesti put u organizaciji temerinskog Udruženja Vodomar 05 proteklog vikenda na Salašu 137 u Čeneju.

Pobednike BEAN festival ove godine birao je sedmočlani žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka, a najbolje ekipe bile su: Srećkovići iz Beograda koji su osvojili 50 000 dinara, Expansia iz Priboja koja je osvojila 30 000 dinara i Teška šargija iz Subotice koja je osvojila 20 000 dinara. Po 12kg soli dobile su ekipe Hotel Novi Sad (4. mesto) i Sivi tići (5. mesto).

Ekipe Expansia i Teška šargija pokazale su i veliku solidarnost i humanost pored kulinarskih veština. Naime, drugoplasirana ekipa kompletan iznos od 30 000 dinara donirala je za lečenje devojčice iz Bačke Palanke koja boluje od leukemije, a trećeplasirana je donirala polovinu osvojenog novca. Osim njih, i drugi učesnici i posetioci festivala donirali su novac kupovinom porcija pasulja i učešćem u nagradnoj lutriji od koje je deo novca odvojen za ovu svrhu.

Osim glavnih nagrada dodeljene su diplome i medalje za najbrže ispijanje soka od paradajza, brzo jedenje šampita, brzo nošenje pasulja, nadvlačenje konopca u muškoj i ženskoj konkurenciji, za najsolidarniju ekipu, najmlađeg učesnika, najorganizovaniju ekipu, bacanje metle u dalj slobodnim stilom, bacanje bicikla u dalj…

Na ovogodišnjem BEAN festivalu učestvovalo je preko 100 ekipa među kojima su bili i Italijani, Škoti, ekipe iz celog regiona. Ravničarske igre poslužile su da se odmere snage u zabavnim igrama i kategorijama, a tamburaški orkestar Romansa i Đorđe Čavić, Apsolutno romantično i Šinobusi pobrinuli su se da prisutni tokom dana zaplešu i zapevaju.

Čestitamo pobedničkim ekipama, ali i organizatorima na ideji i odličnoj organizaciji i jedva čekamo naredno izdanje BEAN festivala.

Tekst/foto: Ivana Jovanović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.