Teslin naučni centar u SAD otkriva naučnikove misterije

0
Foto: Pixabay

Teslin naučni centar (TWSC) sa Long Ajlenda saopštio je danas da će tokom epidemije koronavirusa, kada je ljudima širom sveta preporučeno da ostanu u domovima, poštovaocima Teslinog dela ponuditi bogat virtualni program kroz koji će moći da otkriju i najveće misterije te Tesline poslednje laboratorije – Vordenklif.

Direktor TSWC Mark Alesi u saopštenju koje dostavljenom Tanjugu navodi je da je laboratorija za Tesline “sledbenike” svih uzrasta priredila podcast “Tesla Unvired”, u čijoj prvoj epizodi je priča o misterioznim tunelima – da li ih je Tesla izgradio ispod Vordenklif laboratorije, zašto i da li oni postoje.

Svi zainteresovani će moći da učestvuju i u velikoj debati u kojoj će sa Alesijem razgovarati i autor bestselera “Čarobnjak: Život i Vreme Nikole Tesle”, univerzitetski profesor Mark Sajfer koji je ceo život posvetio delu i životu velikog naučnika o čijem radu je odbranio i doktorat.

“Čarobnjak” je najpotpunija biografija Nikole Tesle, koja sadrži detaljne pojedinosti iz njegovog života tako i one poznate tek malom broju njegovih najbližih prijatelja i saradnika.

Tesla Steam će omogućiti i najmlađima da se upoznaju sa delom jednog od najvećih svetskih umova.

Poštovaocima Teslinog dela ali i globalnoj zajednici, u vremenu kada je svima preporučeno da ostaju kod kuće, na raspolaganju će, kako Alesi navodi biti i virtuelni resursi centra, pomoću kojih će otkriti i brojne interaktivne programe, 3D eksponate i izlete, …

U narednih nekoliko nedelja svi sadržaji koje centar nudi na www.teslasciencecenter.org biće dostupni besplatno.

Misija TSWC je da na mestu jedine preostale Tesline laboratorije na svetu podigne veliki globalni centar koji će sačuvati, obnoviti i unaprediti Teslinu zaostavštinu, edukacijom i inovacijama.

Izvor: rtv.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.