Pružite pomoć ženama žrtvama nasilja

Novi Sad: Konkurs za obuku volonterki u SOS ženskom centru

0

Udruženje SOS Ženski centar iz Novog Sada raspisalo je konkurs za obuku novih volonterki za rad na SOS telefonu namenjenom ženama sa iskustvom nasilja. Rok za prijavu je 9. april.

Obuka je namenjena svim devojkama i ženama zainteresovanim za sticanje znanja i veština u radu sa ženama koje su preživele različite oblike nasilja, kao i za volontiranje u organizaciji SOS Ženski centar u Novom Sadu.

Zainteresovane kandidatkinje mogu da se prijave popunjavanjem online formulara OVDE.

SOS Ženski centar je nevladina neprofitna organizacija koja se bavi prevencijom rodno zasnovanog nasilja u društvu, sa akcentom na porodičnom nasilju. Ove godine slavi 15 godina rada, tokom kojih je od SOS servisa prerastao u organizaciju koja pored telefonske podrške u svoje delatnosti ubraja i besplatno individualno psihološko i pravno savetovanje žena.

Radno vreme „Sos Ženskog centra” je svakog radnog dana od 17 do 21 čas, a broj telefona je 021 422 740. U tom periodu se posebno edukovane volonterke javljaju na telefon i tokom razgovora pružaju besplatnu informativnu, emocionalnu i psihosocijalnu podršku pozivarkama.

Više informacija o aktivnostima SOS Ženskog centra može se pronaći na zvaničnoj stranici organizacije https://sosns.org.rs/.

Foto: Pixabay.com

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.