Odabrani programi u Američkom kutku u narednih sedam dana

Predstavljamo vam dva interesantna programa koja će se odigrati u Kutku u narednom periodu!

Tea&Cherries4Teachers

Pozivamo sve nastavnike i nastavnice engleskog jezika koji predaju u osnovnim školama da nam se pridruže na drugom u nizu susreta pod nazivom “Tea&Cherries4Teachers”, koje će se održati u petak, 6. marta sa početkom u 19 časova.

Izazovi sa kojima se nastavnici engleskog jezika svakodnevno susreću u praksi, ukazali su na potrebu za okupljanjem ovakve vrste.

“Tea&Cherries4Teachers” zamišljen je kao neformalna razmena iskustva i primera dobre prakse “teachera” u osnovnim školama: kako organizovati dodatnu/dopunsku/sekciju, kako pisati IOP-e, kako radimo po nivoima, a kako dajemo i proveravamo domaće zadatke… i sve ostale dileme, teškoće, zahtevi, ali i uspešno realizovane aktivnosti.

Pozivamo vas da dođete i kroz druženje sa koleginicama i kolegama unapredite svoj rad, nastavu, odnos sa učenicima i njihova postignuća.

Prijave se vrše popunjavanjem kratkog online formulara.


Trening javnog nastupa za žene

Da li ste žena koja želi da savlada strah, poboljša svoj javni nastup i nauči da ga voli? Imamo sjajan kurs za vas!

Povodom Međunarodnog dana žena, 9. marta u 17 časova u Američkom kutku biće održan susret na temu javnog nastupa za žene. Na ovoj info večeri, polaznice će imati priliku da steknu teorijsku osnovu o strategijama poboljšanja javnog nastupa, kao i da postave pitanja i reše nedoumice koje imaju. Nakon toga, simbolično, odabraćemo osam dama za koje će biti održana još dva susreta (16. i 19. marta od 17 časova) sa praktičnim delom obuke koji će uključivati vežbe.

Na obuku se mogu prijaviti žene koje imaju 18 i više godina, bez obzira na zanimanje i iskustvo u javnom nastupu. Razlog prijavljivanja (kratko motivaciono pismo u upitniku) će biti ključno za odabir učesnica praktičnog dela programa. Obuka će biti održana na srpskom jeziku.

Tokom radionica, učesnice će naučiti osnovna pravila javnog nastupa (o čemu treba voditi računa pre, tokom i nakon nastupa) i kroz praktične vežbe usavršiti svoju veštinu nastupa i prezentovanja.

Na obuci će se govoriti o:

Vrstama javnog nastupa i pripremi
Verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji
Pisanju govora
Kreiranju (PowerPoint) prezentacije
Praktična vežba davanja kratke izjave (snimanje kamerom i gledanje uz feedback) i vežba prezentovanja

Obuku će voditi Maja Ciganović, sertifikovana trenerica praktičnih veština i strateškog planiranja, koja je radila kao trenerica javnog nastupa na “Akademiji ženskog liderstva” i “Nedelji socijaldemokratije” i sarađivala sa organizacijama poput “Nacionalnog demokratskog instituta” iz Vašingtona, “Fridrih Ebert fondacije” iz Nemačke, “Centra modernih veština” iz Beograda i Omladinskog kreativnog centra “OKCe” iz Novog Sada. Kroz društveni aktivizam i kao potpredsednica ženskog košarkaškog kluba “Vojvodina” bavila se komunikacijom sa medijima, tako da ima i teorijsko i praktično iskustvo iz javnog nastupa. Svoju ljubav prema prenošenju znanja iz javnog nastupa pretočila je u program “Zavoli javni nastup” iz kog savete, ideje i primere odličnih javnih nastupa možete pronaći na FB stranici.

Prijave za ovaj program vrše se putem OVOG LINKA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here