Nastavak obuka za mlade u Vojvodini: inovativni pristup zapošljavanju

Kreiranje i realizacija inovativnog programa i pristupa u zapošljavanju mladih, zapošljivosti i kreativnog, društvenog preduzetništva

0

Novosadski edukativni centar najavio je nastavak projekta „Kreiranje i realizacija inovativnog programa i pristupa u zapošljavanju mladih, zapošljivosti i kreativnog, društvenog preduzetništva“ u sklopu WeB4YES – Western Balkan Civil Society for Youth Employment Support .

U narednih 5 meseci biće realizovano:

Inovativni program i pristup u zapošljavanju mladih kako u Novom Sadu (2 grupe sa 10 učesnika po 5 radionica), tako i u Somboru, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu po jednu radionicu.

Mentorsku podršku za učesnike programa u partnerstvu sa Centrom za razvoj preduzetničkog ekosistema.

Dva događaja sa primerima dobre prakse mladih preduzetnika.

Društvenu igru koja podstiče proaktivan pristup mladih ka preduzetništvu, samospoznaji, proveri i valorizaciji poslovne ideje kao i preuzimanju potrebnih akcionih koraka za postizanje preduzetničkog cilja.

Cilj ovog projekta je stvaranje boljih uslova za razvoj preduzetništva mladih, zasnovani na društvenom razumevanju i podršci omladinskom preduzetništvu i inovativnosti.

Naredna aktivnost projekta u skladu sa ciljem jeste organizovanje inovativnih preduzetničkih obuka (za sticanje praktičnih znanja i veština) i razvijanje finansijske pismenosti mladih, koja počinje 10. februara u Novom Sadu.

Obuke u Novom Sadu (2 grupe po 10 učesnika) predstavljaju konkretnu aktivnost u trajanju do mesec dana, po grupi, tokom koje će učesnici projekta steći potrebna znanja i veštine iz oblasti profesionalnog razvoja: komunikacije, veštine timskog rada, učenje kroz igru i rad na sebi, sposobnost prilagođavanja i fleksibilnost, veštine kreativnog rešavanja problema, veštine u pogledu planiranja i postavljanja ciljeva, organizacione i preduzetničke veštine. Naredna grupa počinje 10. februara.

Jedna radionica biće održana i u Somboru, Pančevu, Zrenjaninu i Subotici (10 učesnika po gradu, ukupno 40 mladih) kako bi uvideli kako mladi i u drugim gradskim sredinama razmišljaju povodom preduzetništva, kao i to da promovišemo preduzetničku kulturu i proaktivan pristup rešavanja problema.

U toku realizacije drugog dela projekta, pružanje mentorske podrške sa partnerima iz Centra za razvoj preduzetničkog ekosistema, mladi koji (posle realizovanih obuka o preduzetništvu) žele da osnuju preduzetničku agenciju ili pravno lice dobijaju besplatnu mentorsku podršku (pravno- ekonomsku savetodavnu pomoć) i za osnivanje preduzeća/organizacije.

Rezultat ovog projekta jeste i organizovanje događaja primera dobre prakse mladih preduzetnika (uskoro sledi najava), koji bi na afirmativan način predstavili posao kojim se bave, kako bi zajedno povećali i broj mladih sa pozitivnim stavom o preduzetništvu.

Prijava putem registracione forme OVDE.

Prethodni postZima konačno stiže 1. februara u Novi Sad i to na snoubordu
Sledeći postSpremna misija za istraživanje Sunčevih polova

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.