Nakon što je prošlim pobedio Bouvija i Radiohead, Skepta ovog meseca izbacuje novi album

0

Jedan od najpopularnijih svetskih repera Skepta najavio je novi album „Ignorance Is Bliss“, koji će biti dostupan na svim platformama od 31. maja. Londonski muzičar i aktivista, koji u julu stiže na EXIT festival, objavio je svoj poslednji, četvrti po redu studijski album „Konnichiwa“ još 2016. godine.  Za njega je dobio odlične kritike i između ostalog i Mercury nagradu, pobedivši muzičke veličine kao što su  David Bowie, Radiohead i Kano. Već naredne 2017. godine Skepta je izbacio i EP sa šest numera pod imenom „Vicious“, dok će na dugoočekivanom studijskom albumu predstaviti 13 novih numera.

Još uvek nije poznato ko će biti saradnici na novom izdanju, a jedino što je najavljeno jeste omot albuma koji predstavlja kolaž fotografija sa temperaturnim filterom, čiji je autor Manu S. Pillai. Na fotografijama koje podsećaju na polaroid je i sam umetnik kako drži svoje dete, pa mnogi očekuju da će bar jedna od novih pesama biti o njegovom svežem roditeljskom iskustvu.

Skepta nije puno otkrio o albumu i pesmama, ali je preko društvenih mreža zahvalio menadžmentu jer mu je omogućio da realizuje svoje ideje i da se kreativno izrazi. Originalno je album trebalo da se zove SkLEVEL, a zašto se muzičar opredelio za novo ime – saznaćemo 31. maja.

Britanski muzičar je jedan od najpoznatijih predstavnika “grime” žanra, a kao nosilac Mercury, BRIT, BET, MOBO i NME nagrada, i jedan od najuticajnijih. Pored muzičkog umeća, proslavio se i svojim aktivizmom, kao jedan od najistaknutijih boraca protiv rasizma.

Nove Skeptine numere će među prvima moći da čuje publika Exita, na koji popularni muzičar stiže 4-7. jula, a uz njega će na festivalu nastupiti i The Cure, Greta Van Fleet, The Chainsmokers, DJ Snake, Solomun, Desiigner, Amelie Lens, Boris Brejcha i brojni drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.